25 de gener 2012

Els vigatans de l'ANC no tenen por de convidar polítics independentistes de pes!


Veniu a la Presentació de l'ANC a Berga, al Casal d'Europa, dissabte dia 28 de gener del 2012, a les 8,30 hores del vespre.
Duració aproximada de l'acte: una hora i escaig.

L'Assemblea Nacional de Catalunya és filla de l'Assemblea de Catalunya i de les Consultes per a la Independència.

Totes les berguedanes i berguedans que vàreu votar en aquella Consulta del dia 13 de desembre hauríeu de ser presents en aquest acte senzill però històric.

L'Assemblea Nacional de Catalunya "ANC" té la qualitat d'unir tots els catalans sigui quina sigui la seva ideologia. De nou caminem tots junts.

L'objectiu és assolir un país lliure que sigui amo de si mateix per fer les polítiques que li siguin justament favorables en tot ordre: Jurídic, econòmic, social, d'immigració, de promoció i relació exterior, de transports, laboral, ecològic ...

Fins ara, com tots sabeu, un poble aliè legisla per nosaltres i en contra nostra, això ho hem d'aturar, això s'ha d'acabar! Hem d'esdevenir capaços d'auto governar-nos, i ells, i nosaltres no fem el pas, no ens deixen i nosaltres ho consentim.

La Independència no és una cosa que es pugui donar o vendre, la independència és un estat de maduració personal i col·lectiva, tal com diu i ha escrit devades Mossèn Climent Forner "ja és hora que abandonem la perpètua adolescència en que ens trobem.

Berguedanes i berguedans, només de nosaltres depèn la maduració d'aquest Poble, nosaltres i totes les demés assembles locals que el proper març es coordinaran constituint la gran Assemblea Nacional de Catalunya "ANC".

Queda clara la nostra responsabilitat que no és pas la responsabilitat de l'actual President de la Generalitat de Catalunya, que no la vol ni té nassos per prendre-la! però sí que és la meva i la teva responsabilitat!

De veritat que assolirem la plenitud nacional i serà gràcies a la nostra ferma determinació.

Visqui Catalunya Lliure, visquin amb dignitat totes les catalanes i tots els catalans!


Salvador Molins Escudé, membre de Berguedans x la Independència.
18 de gener 2012

VilaWeb.cat L'ANC serà com el Senat del futur Estat Català: El senat dels PPCC confederats. Perquè no?

 
 
 
Text escrit després de llegir i agrair el post que us adjunto tot seguit extret del blog d'Ignasi Badia i Capdevila

Text de Salvador Molins:

En la creació d'una independència mai se sap com quedaran les fronteres fins al final del procés d'emancipació nacional. Per això és de total irresponsabilitat rendir-se abans d'hora sota cap mena de por, coacció o raonament reduccionista. Masses vegades els catalans hem fet l'il·lús i el talòs i amb massa facilitat callem o amaguem la condició segona del nostre fet nacional, després de la llengua naturalment, l'espai geogràfic que conforma la nostra nació: des de Salses a Guardamar i des de Fraga a Maó. El Carxe, l'Alguer, Andorra ...

Ara mateix la naixent Assemblea Nacional Catalana, ANC, amaga amb excés de prudència els símbols territorials dels Països Catalans, encarnats de manera preeminent i especial en les sigles "PPCC" i el perfil del mapa de tota la nació en les seves diferents modalitats: Ombres gràfiques, mapes Google, mapa d'estelades sobre el territori, territori en forma d'estelada, ... etc.

No hem de tenir por de paralar de Catalunya -digueu-li Catalunya-. No hem de tenir por de parlar dels PPCC a tort i dret, aqui no li agradi que s'hi posi fulles! No hem de tenir miraments pels espanyolíssims que governen el país valencià.

La darrera paraula ha de ser la nostra, la nació és la nostra nació! no ens deixem atemorir!

Felicito de d'aquest blog als creadors de la nova web "dona la cara per la independència" per que han sabut integrar-hi el mapa complert de tota la nació.

Salvador Molins Escudé, BIC-CA, SI, BxI

----------------------------

Punts de referència: les fronteres de la República
ibc | dimecres, 18 de gener de 2012 | 14:26h

Els límits de la nostra nació són, a grans trets, clars per a tothom des de ja fa una pila d'anys, i la difusió que n'ha fet, per exemple, la Gran Enciclopèdia Catalana ha estat ben fructífera. Sabem que la llengua és l'element definidor del país i que, per tant, la nostra base territorial primera és el domini de la llengua catalana. Però no hi ha una coincidència absoluta entre límit lingüístic i límit polític -com no n'hi ha gairebé mai- i, de la mateixa manera que hi ha contrades catalanòfones que no formen part de la nació, també n'hi ha de no catalanòfones que hom hi considera incorporades per motius històrics, polítics, econòmics, etc. A l'hora d'establir els límits de la nostra república caldrà tenir en compte tot això, i potser hi haurà d'haver modificacions. (I, d'altra banda, tot plegat ha de restar sempre subjecte a la decisió del poble, és clar.)

De territoris de llengua catalana que no formen part de la nació n'hi ha dos: l'Alguer i el Carxe. Tant la ciutat sarda com la petita comarca murciana van ser poblats -als segles XIV i XIX, respectivament- amb gent nostra, sí, però estan situats dins altres nacions, Sardenya i Espanya. No formaran part, per tant, de la República, encara que això no exclou, evidentment, que hi puguem mantenir intenses relacions lingüístiques, culturals, econòmiques i, en general, humanes.

Així mateix, hi ha el cas d'Andorra. Andorra és un país català, per situació geogràfica, cultura, llengua i dret; ara bé, una trajectòria històrica singular l'ha dotada d'una estatalitat que constitueix el factor principal de la identitat andorrana actual. No haurà pas, doncs, d'integrar-se a la República, amb la qual, això sí, probablement establirà els mateixos lligams que hi ha ara entre Liechtenstein i Suïssa o entre San Marino i Itàlia.

La voluntat dels habitants de les comarques de llengua castellana o occitana que habitualment s'inclouen en el nostre àmbit nacional s'haurà de tenir en compte d'una manera especial a l'hora d'establir les fronteres de la República, atès que, naturalment, podrien voler-ne restar fora. Cal distingir-hi les comarques lligades tradicionalment al nostre país de les que hi van ser afegides tardanament quan ja no érem sobirans.

Les primeres són la Vall d'Aran, pel cantó occità, integrada al Principat el 1313, i la majoria de comarques castellanòfones del País Valencià (en què la presència del castellà data de temps més reculats o menys, segons les circumstàncies de cada cas), que ja a l'edat mitjana formaven part del Regne de València.

També cal considerar inclòs en aquest grup, malgrat que presenta una realitat lingüística diferent, el cas de la vall de Benasc, amb una identitat particular que es reflecteix en el seu parlar, atribuït per certs lingüistes al català i per d'altres a l'aragonès, mentre que n'hi ha que en defensen l'autonomia lingüística.

Les segones són la Fenolleda, comarca occitanòfona que formà, amb les catalanes annexades a França el 1659, el nou departament dels Pirineus Orientals (1790) -aquesta comarca, però, ja havia tingut forts lligams amb el Principat abans de la intrusió francesa a Occitània al segle XIII- i les valencianes de la Plana d'Utiel (tret de Sinarques i Xera), incorporada voluntàriament a la província de València el 1851, i la part majoritària de l'Alt Vinalopó, és a dir, Villena i Saix, municipis incorporats a la província d'Alacant el 1836.

Per acabar, s'haurà de consultar també als habitants del municipi castellanoparlant de Cabdet, valencià de sempre però integrat després de la guerra de Successió al regne castellà de Múrcia (actual província d'Albacete, a Castella-la Manxa), sobre la seva pertinença a la nostra república.
15 de gener 2012

#espanyaensroba i extorsiona! Els còmplices hauran de ser jutjats per lladres i genocides de la Nació Catalana.

I qui calla el robatori n'esdevé còmplice.
 
   
 
Són "els millors" mals administradors perquè ignoren voluntàriament "el gran forat" el forat de tot el que ens roba Espanya, de tot el que es deixen robar per Espanya sense ni piular.

Tapen forats i obliden intencionadament l'esvoranc gegant de l'espoliació del 10% del PIB català -com a mitjana-. Portem amb 30 anys un dèficit que ratlla els 300.000 milions d'euros.

Catalunya és com un gran dipòsit d'aigua del que en tapessin els forats petits i ignoressin l'esvoranc gegant de fuita d'aigua.

Avui, en paraules assenyades de Muriel Casals, Presidenta de l'Òmnium Cultural, "ignorar sabent-ho i permetre aquesta espoliació és una autèntica irresponsabilitat que aboca Catalunya a la seva pròpia inviabilitat".

Els actuals governats de Catalunya, Ciu, han amagat l'espoliació i han callat per por del conflicte durant 30 anys, permetent la ruïna de Catalunya.

Ara és l'hora de la Independència. Cal trencar amb Espanya, cal aturar aquest lladronici. Els còmplices hauran de ser jutjats per lladres i genocides de la Nació Catalana.

Salvador Molins, BIC-CA, SI, BxI
09 de gener 2012

VISQUI CATALUNYA, DESCOLONITZADA, CATALANA, UNIDA, PLENA i LLIURE: Sols haurà estat un llarg son de 300 anys.



El procés de secessió de Catalunya d'Espanya i de regeneració de tota la nació catalana ja no té aturador.

Ara ja no depèn de mi ni de tu, sols de l'Esperit de Catalunya!

L'Assemblea Nacional Catalana, naixent, ja s'ha proposat empènyer i si cal endegar el procés cap a la Independència de tota la nació per l'any 2014.

En tot procés i en tot projecte la qüestió més fonamental és a l'ànima del seu objectiu naixent. Catalunya Acció va néixer per portar el nostre país vers la seva plenitut nacional en aproximadament una dècada. Catalunya Acció va néixer el 2004 i començava a acaminar el 2005 per assolir el seu objectiu pels voolts del 2014.

L'Assemblea Nacional Catalana, ANC, ha nascut amb la vocació de no ser una patum més sinó d'ocupar un estament més alt que incloguin totes les patums independentistes. A hores d'ara, els independentistes, ja tenim la pell curtida d'errors i egoïsmes que ens han dividit tantes vegades inutiment! Ara ja som prou humils i hem de ser prou humils per entendre que tots hem de capiguer en un estament superior que ens coordini i a la pràctica ens uneixi. No ens fa angunia ni alèrgia que l'Assemblea Nacional Catalana esdevingui l'òrgan, l'eina d'unió del Poble "menut"* català lliure.

L'Assemblea Nacional Catalana, ANC, un dia no gaire llunyà esdevindrà el nou parlament de la nova Catalunya Independent.

"És necessari que el gra de blat mori per poder donar fruit!" El Parlament autonòmic català ha de morir de mort voluntària, seguin l'honorable  exemple de Lluís Maria Xirinachs per poder infantar un nou Parlament Català Sobirà: L'Assemblea Nacional Catalana, ANC!

Ara ja no depèn de mi ni de tu, sols de l'Esperit de Catalunya!

Tot i així, els catalans lliures i determinats a regenerar la nostra nació, regenerar tota la nostra nació!, trencarem la miserable colonització que des de fa centúries ens amenaça i tenalla i lluitarem sense respir per la restitució del nostre ésser nacional com a nucli cohesionador de la independència plena que volem.

Visca Catalunya, lliure, tota, unida i plena!
Salvador Molins i Escudé (CA, BIC, SI, BxI)

*"el poble menut" és el que heroicament va decidir no rendir-se aquell 11 de setembre del 1714. Dèien "Victòria o mort"! Jo dic vida o vida! Vida per la nostra nació mil·lenària: CATALUNYA! la nostra desgràcia no haurà sigut la mort! sols haurà estat un llarg son de 300 anys. (Salvador Molins, BIC-CA)
07 de gener 2012

Col·lectiu Emma: La millor resposta als New York Times.

empordaaccio | esborrar | dissabte, 7 de gener de 2012 | 02:42h

dijous 5 de gener de 2012

LOSTE: Catalunya, l’atzucac i la premsa internacional. INDIRECTE.CAT (Andorra ...)

Josep Maria Loste

Catalunya, l’atzucac i la premsa internacional




Etiquetes


És molt positiu que la premsa  internacional de prestigi, tant de la  UE com dels Estats Units, comenci a parlar del que realment passa a la nostra nació catalana . De fet, hauríem de ser nosaltres qui  enviéssim  cartes i escrits  a aquesta  premsa. Cal saber que ja hi ha grups i col·lectius  d’ençà de fa mesos, com per exemple el Col·lectiu Emma, que fan una tasca molt dura i lloable de contestar en anglès, francès o alemany tot el que  fa referència a Catalunya a la premsa mundial. Hem de saber explicar que Catalunya  sempre ha estat Europa, i europeista pels quatre costats, però que ara  no podem continuar, ni  un minut més, amb aquesta situació de dependència absoluta, d’ofegament  polític, econòmic i social. Catalunya ha de poder deslliurar-se del jou que  representa actualment  la seva  pertinença al Regne d’Espanya; i ho ha de fer, sense estridències, amb un treball  ben  fet, dintre de la interdependència  Europa . Ha arribat l'hora  d’expressar  amb pèls i senyals quina és la única alternativa sostenible i justa, pel bé de Catalunya (però també d'Europa en el seu conjunt)  per tal de sortir d'aquest terrible  atzucac en què ens trobem actualment.
 
---------  Què va dir el  New York Times:

La presó de Figueres, al New York Times 31-12-2011
El diari ho posa com a exemple de l'estat de les finances a Espanya




Imatge de l'article de la versió on-line del New York Times
El diari New York Times posa com exemple la presó de Figueres per a parlar de l'estat de les finances i l'economia a Espanya. El rotatiu americà explica que "el dèficit pressupostari és més gran del que s'esperava". "Encara que en general la situació fiscal d'Espanya no és tan greu com a Itàlia, té un altre problema molt particular, greus mancances del pressupost a les 17 comunitats autònomes, que han gastat imprudentment en el darrera dècada". A Figueres, "lloc de naixement de Salvador Dalí, al nord-est d'Espanya hi ha una presó gegant buida", expliquen. "Fins i tot sense un sol pres, la presó està costant 1,3 milions de dòlars al mes al govern regional d'Espanya, principalment pagaments d'interessos. Si els presos fossin traslladats, costaria 2,6 milions addicionals al mes", afegeixen. També afirmen que "Catalunya, com el País Basc, segueix sent molt independent. Però s'enfronta a una cursa costa amunt, ja que tracta de poder controlar el seu propi pressupost. La presó de Figueres, que segons els experts no era necessària, no va ser l'únic projecte gran de la regió en els últims anys, argumentant que les obres públiques serien l'estímul econòmic enfront l'alta taxa d'atur d'Espanya, en l'actualitat el 22 per cent". "A més de la presó, Catalunya va iniciar projectes de carreteres i una extensió de 30 milles del metro de Barcelona, que ha demostrat ser difícil d'aturar", expliquen. "Als últims mesos, però, Catalunya ha estat reduint el seu pressupost, fet que altres regions hauran de seguir molt aviat, tot i que igual que molts altres governs regionals no va poder complir els seus objectius de cap d'any".

Com serà el dia "D" -el dia de la ruptura-? Quan? ...

Dilluns, 1.8.2011. 18:00 h

Legalitat de la independència (Alfons López Tena)

 
 

Tres quartes parts del Estats que hi ha al món s’han independitzat el darrer segle, i els Estats preexistents sempre reconeixen els nous Estats emergents. La via per assolir-ho l’expressa jurídicament la sentència del Tribunal Internacional de l’Haia de l’any passat sobre Kosovo, que s’havia proclamat independent amb una declaració totalment unilateral que no es va fer ni per la via de referèndum ni per la parlamentària, sinó de la mateixa manera que la dels EUA dos segles abans: els representants democràticament elegits es van reunir i declararen la independència, però no en una reunió parlamentària formal. A Kosovo ho van fer una part molt àmplia dels diputats junt amb el primer ministre en una reunió que no era un acte del Parlament, sense una votació, sinó simplement signant un document. Com si ara una majoria dels diputats del Parlament de Catalunya ens reuníssim i signéssim un document de proclamació d’independència, i això fos tot. El Tribunal de l’ONU ho ha avalat plenament, atorgant plena legitimitat jurídica a l’acte perquè el fan els representants democràticament elegits, sense entrar en la disquisició de si hi ha o no hi ha dret a l’autodeterminació, ni quin és el subjecte d’aquest dret, ni el seu àmbit d’aplicació; simplement es va plantejar si hi ha algun principi o norma de Dret internacional contrari a la proclamació d’independència que havia fet Kosovo. I va entendre que era legítima i legal pel senzill fet que havia estat realitzada pels representants democràticament escollits del poble de Kosovo.

El Tribunal va constatar que, quan es produeix una proclamació d’independència jurídicament legítima per part d’algun territori, immediatament els Estats existents la reconeixen, i això el va dur a avalar el reconeixement internacional d’una independència proclamada sobre la base del principi democràtic, malgrat que la Constitució iugoslava del moment proclamava Kosovo com a part constituent de la nació sèrbia i que, per tant, Sèrbia entenia que la possibilitat d’independència de Kosovo exigia prèviament la reforma de la seva Constitució. Com que la població kosovar era una minoria respecte del conjunt de la població de l’Estat, la reforma constitucional que formalment era possible, de fet, restava bloquejada.

Des del punt de vista jurídic el tema està clar: el principi democràtic avala la independència d’un nou Estat, tant si la decideix la seva població directament per via de referèndum, com si ho fa indirectament mitjançant els seus representants democràticament escollits. I sobre aquest tema ja hi ha jurisprudència i antecedents suficients que no només avalen la legalitat de la proclamació, sinó també la del seu reconeixement internacional per part de la resta d’estats ja constituïts.

Les passes, en tot cas, sempre són: guanyar les eleccions, formar un govern amb la intenció proclamada de convocar un referèndum o proclamar la independència, fer-ho, i obtenir el reconeixement internacional. I això pot fer-se d’acord amb l’Estat del qual es forma part, perquè aquest ja s’ha resignat a la independència d’una part del seu territori i població, o contra la seva opinió, precisament perquè ja hi ha els mecanismes jurídics avalats internacionalment per a fer-ho possible.

Espanya s’ha posicionat en contra, front als EUA, França el Regne Unit, Alemanya, el Tribunal de l’ONU i el Parlament europeu, i en companyia de Rússia, Xina i Veneçuela. Una vergonya impròpia d’una gran nació.

Article d'Alfons López Tena (SI) publicat a El Mundo
04 de gener 2012

L'ANC i els partits independentistes s'han de potenciar mútuament.

 
 
Per tal d'assolir la Independència, com s'ha esdevingut arreu, necessitem dos braços actius i coordinats: El braç del Poble i el braç institucional i polític, i que ambdós es moguin en favor de la Independència immediata, o sigui, a curt termini.
L'Assemblea Nacional Catalana tot just naixent, ANC, té moltes possibilitats d'esdevenir un ens molt proper al que hauria de ser "el braç del poble".
Objectius tàctics a tenir en compte per part de l'ANC en aquest sentit:
1 - Acostar el poble menut català al procés d'independència, esdevenir el braç del Poble en aquest procés.
2 - Empènyer els catalans independentistes, lliures i no acomplexats, en la tasca d'alliberar Catalunya, tal com expressava el pare de la independència cubana, Josep Martí (descendent de catalans), quan deia: “Es perd la batalla quan no es guia immediatament cap a l’atac aquella fe que tant costa d’aixecar.”
3 - Fer els passos necessaris (full de ruta) i reunir la gent mínimament necessària (el llevat o catalitzador) i els voluntaris i com més gent millor per tal de precipitar el procés de secessió i dotar-los de valors, objectius i raonaments per aquest fi.
-------------------
L'altre braç, el polític, l'han d'integrar les institucions catalanes i els partits polítics catalans, començant primer de tot pels diputats i partits independentistes i pels Ajuntaments que ja han començat a moure's en aquest sentit.
Els objectius tàctics d'aquests partits, organitzacions independentistes i ajuntaments han de complir els següents requisits:
1 - Disposar-se a la ruptura i practicar-la. Travessar la línia vermella sempre que es pugui, calgui o es cregui convenient.
2 - Disposar-se a la unió, a la coordinació, a la col·laboració i al contacte per la ruptura, i practicar-ho, practicar la coordinació, lla col·laboració i el contacte entre aquestes organitzacions primer i aquestes institucions de seguida que es pugui o ens hi veiem amb cor de fer-ho.
3 - Convèncer als independentistes catalans de la seva gran responsabilitat en votar els partits i candidats que de veritat i de forma  contrastada es comprometin per tirar endavant i a curt termini el procés de secessió i la preparació del poble català a tots nivells, i que mereixin la confiança per fer-ho, confiança guanyada amb el seu exemple i veritable credibilitat. Dono voltes en aquest punt perquè és una qüestió fonamental i bàsica perquè Catalunya pugui tirar endavant la seva Independència.
4 - Anar a guanyar les eleccions catalanes del 2014.
Salvador Molins, BIC-CA, SI, BxI.

Catalonia the Next State in Europe.

Ni oblidem ni perdonem