23 d’agost 2011

"Flandes i l'independentisme del poble menut" *

* Hem de bandejar la paraula sobiranista per imprecisa i enganyosa.

No hem de permetre que ningú que no sigui independentista s'amagui sota la capa de "sobiranista" perquè aquests catalans i aquests periodistes i polítics són els que trairan de nou Catalunya.

Són "el cara podrida" pare de l'amic de Braveheart. Encarnen els nobles innobles de sempre. Sols els mouen els seus interessos que tenen per totes bandes. Primer jo i després el país, la gent, Catalunya! Al final s'imposa el fals seny, la seva buitxaca per dir-ho d'alguna manera. Cap valor els interessa, s'han corromput i ja tenen les coses molt clares. Són els grans botiflers de sempre, els "vivales" de l'statu quo.

Salvador Molins, BIC - Catalunya Acció.


----------------------------------

Notícia extreta del "Punt Avui":

* "Flandes i el Sobiranisme de carrer"

El partit independentista flamenc Nova Aliança Flamenca admira que a Catalunya la societat sigui la que condueix els polítics cap a un estat català

Tot i això, considera “incomprensible” que els partits no capitalitzin aquest impuls


El portaveu independentista flamenc Jean Jambon, i la membre de Democràcia Catalana, Anna Arqué, ahir a Prada Foto: GUILLEM SANCHEZ / ACN.
 
El partit més votat de Bèlgica, els independentistes de centredreta de la Nova Aliança Flamenca
(N-VA), considera Catalunya un bon model pel seu teixit social sobiranista i un no tan bon exemple pels seus poc votats partits independentistes.

El portaveu de l'aliança, Jan Jambon, convidat per la Universitat Catalana d'Estiu a un debat sobre el sobiranisme, va evitar fer cap crítica explícita als partits nacionalistes catalans, però va haver d'admetre que considera “incomprensible” que no capitalitzin en vots i poder institucional el creixement social independentista dels últims anys.

Comparant les situacions actuals dels partits independentistes a Flandes i Catalunya, Jambon va afirmar que a Flandes són els partits els que han de liderar la societat en el camí cap a l'estat propi i, en canvi, el sorprèn –ho va elogiar, però– que a Catalunya sigui la societat civil –amb consultes, manifestacions, cultura popular– la que empenyi el procés polític i, fins i tot, forci alguns partits a ser més independentistes del que els agradaria.

L'N-VA, una recent escissió de l'antic gran partit nacionalista de Flandes, va aconseguir, el
juny del 2010, ser la força més votada de l'Estat belga gràcies a més d'un milió de vots flamencs, un 19,6% del global, quatre punts per sobre del Partit Socialista, que es presenta a Valònia, la part francòfona. Uns resultats electorals que expressen just el contrari que els obtinguts en els últims comicis per ERC, SI o Rcat a Catalunya.

Això sí, aquest èxit sobiranista, sumat a una complexa negociació entre vuit partits, ha
bloquejat tot un any la creació d'un govern per a Bèlgica.
Darrera actualització ( Dimarts, 23 d'agost del 2011 02:00 )

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog