19 de març 2012

i volen que el municipi del Baix Gaià passi a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència.

Política

Portada de secció  |  Sumari

Solidaritat reivindica que consultes com la d'Altafulla "són un dret democràtic"

Redacció - Altafulla (Tarragonès)
19 de març de 2012
Solidaritat Catalana per la independència (SI) ha presentat avui al matí la seva campanya en favor del 'sí' en la consulta que se celebrarà el proper 25 de març i que preguntarà als altafullencs si volen que el municipi del Baix Gaià passi a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència. El partit ha imprès fins a 100 cartells i 4000 tríptics que es repartiran arreu del municipi.
(D'esquerra a dreta) Jordi Molinera i Uriel Betran aquest matí a Altafulla
(D'esquerra a dreta) Jordi Molinera i Uriel Betran aquest matí a Altafulla 
ACN 
El Primer Tinent d'Alcalde d'Altafulla de Solidaritat, Jordi Molinera, el coordinador territorial del partit, Hèctor López Bofill i el diputat Uriel Bertran, han estat els encarregats de reivindicar aquesta consulta que es converteix en la primera en la qual una institució pública pregunta de manera oficial i vinculant sobre la independència de Catalunya.
Molinera ha demanat a la ciutadania que "votin sí, ja que a diferència d'altres ajuntaments on l'ingrés a l'associació s'ha fet per aprovació del plenari de l'Ajuntament, a Altafulla apostem per la democràcia i un debat de proximitat donant la veu al poble". El regidor independentista ha posat de relleu la satisfacció que té per al municipi ser el primer del país en portar a terme una consulta organitzada des del mateix consistori.
Per la seva banda, Bertran ha demanat que la consulta del proper diumenge a Altafulla serveixi de "precedent" per a tots els ajuntament on hi ha presència del partit independentista. Des de SI han recordat que una de les característiques del partit passa per afavorir la "regeneració democràtica" i impulsar les consultes de manera habitual i no pas votant un cop cada quatre anys sobre les qüestions "clau i de futur" del país. Aquestes paraules han estat dedicades, especialment, a la vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaría, qui va dir al Govern català que no té competències per celebrar una consulta sobre el pacte fiscal. En aquest sentit, Betran ha reivindicat que "les consultes són un dret democràtic".

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog