07 de maig 2011

Presentació Candidatura de SI per la Ciutat de Berga

Bona tarda a tothom.

Sóc Salvador Molins, veí de Berga de 58 anys i enguany em presento com a cap de Llista de la Candidatura de Solidaritat Catalana per a la Independència a Berga. Això no és casual, tot i que en un principi per motius laborals i personals no ho contemplava, perquè la meva trajectòria de defensa de Catalunya va començar ja fa 10 anys. Primer amb la refundació del Grup Som 10 Milions, després amb la fundació del BIC del qual en vaig ser President, després amb la fundació de Catalunya Acció (2004 i primeries del 2005) i finalment amb l'adhesió a SI i el compromís per alcaldable de Berga.

Estem a tocar de la Independència de Catalunya, això ho sap tothom arreu del món menys els que la tenen més aprop, els catalans i com és molt natural molts berguedans, la majoria de vostès no és així i tenen l’anhel d’Independència ben viu.

Conscients d’això molts berguedans van votar «Sí» a la Consulta per la Independència i també molts, en les passades eleccions al Parlament, van votar el nostre partit Solidaritat Catalana per la Independència.

Però la tasca per alliberar el nostre poble dels jous que la tenallen no és fa sola, la hem de fer els catalans responsables de la pròpia llibertat, fidels als nostres avantpassats i assenyats respecte del futur dels nostres fills:

Els volem Berguedans esclaus o lliures?

Com volem deixar Berga i la nostra Catalunya als nostres infants? ... Com?!!!

Alguns es creuen, il·lusos! que encallar la Llei d’Independència és endebades?

Alguns amb la seva pusil·lanimitat només fan que posar pals a les rodes de la nostra necessària i urgent -molt urgent!- emancipació nacional.

Ha arribat l’hora de portar aquesta nostra responsabilitat, tasca i lluita als plens dels ajuntaments, naturalment també al de Berga.

Tenim molts problemes, però un dels més importants causa dels altres que pateix el nostre ajuntament és el concepte d’institució segrestada per la legislació espanyola que els concep com organismes exclusivament de gestió i que ja es cuiden de que vagin malament de diners, perquè són molts els ajuntaments que se senten tenallats pels interessos que es van fent grans com una bola de neu, quan no són causa també d’haver estirat més el braç que la màniga. Aquest és un mal colonial, un mal que també ofega des de fa temps moltes de les nostres empreses i amb elles el teixit industrial del nostre país. Tampoc és endebades que els polítics catalans de moltes de les institucions, àdhuc els nostres ajuntaments, el de Berga també, callen i consenten davant del fet de tenir una aixeta oberta a Madrid on aboquem amb els ulls clucs 22.000 milions d’euros a l’any! Com si no sabéssim què representa deixar oberta una aixeta contínuament.

A Berga, si fóssim valents i compromesos de veritat amb la nostra gent, si trenquéssim d’una vegada per sempre amb aquests lladres que més de robar-nos se’n riuen de nosaltres percebríem pel nombre de 17.000 habitants la quantitat de 50 milions d’euros cada any. Aleshores sí que podríem fer política de veritat i podríem administrar amb la qualitat que administren els Danesos per exemple.

És urgent, doncs, votar gent independentista de veritat! gent que no es perdi amb drets socials que ens incompleixen i que perdem cada minut que passa; avui hem a la premsa que ja es prepara un nou tripartit, el més greu de tot és que aquesta gent volen tornar anar de bracet amb un dels pitjors enemics de Catalunya -El PSOE-, el partit de les ribotades, el partit dels 12 anys sense pa ni aigua, només de pronunciar el seu nom ja em venen calfreds.

Ha arribat l’hora de disposar-se a marxar d’Espanya i construir el nostre estat català i per fer-ho necessitem el Parlament, però també necessitem els ajuntaments; aquesta és una de les dues principals raons d’aquesta candidatura que us presentem, tots els que la conformem tenim la determinació i els cinc sentits fixats en tot allò que ens esclavitzi des de fora i sobretot des de la nostra ciutat per denunciar-ho i per fer possible un millor govern de la ciutat.

Tres principis constitueixen la línia bàsica del programa que SI ha elaborat per alliberar el nostre ajuntament de les grans lloses que actualment l’esclafen:

Primer l’objectiu de portar tot el que signifiqui «Independència» al si del consistori berguedà.
Segon, la regeneració democràtica, per medi de la transparència, la equitat, la valoració de la gent de vàlua, l’exemple dels nostres polítics, del bon tracte i la comunicació amb les persones, amb les entitats, amb els gremis d’oficis que cal desvetllar de la seva llarg letargia.

La major participació que comportarà el fet de tenir en compte l’opinió dels ciutadans, empresaris i associacions farà de l’Ajuntament una institució més democràtica i justa, i aquest és el Tercer objectiu esmentat.

La nostra Candidatura és especialment sensible en el tres següents punts als quals dedicarem una especial atenció:

1r - Volem un model d’ajuntament organitzat, comunicador i atent a les persones.

2n - L’economia de les famílies i de les nostres empreses és bàsica: Volem potenciar els negocis ja existents també els emprenedors berguedans. Facilitar-los les coses, ser àgils en els tràmits, donar-los prioritat en tot el que sigui correcte.

3r - Volem aprofitar el potencial turístic tot l’any: Natura, festes i cultura.

En resum:

Sentit comú, catalanitat, equitat, contenció de la despesa i transparència, seran les eines que farem servir i l’estil que definirà la nostra candidatura, equip que jo tinc l’orgull de presidir.

Moltes gràcies!

Visca Berga!

Visqui Catalunya Lliure !!!

--------------------

Salvador Molins i Escudé

Candidat a Alcalde per Berga
Membre del BIC, Conseller de Catalunya Acció i Adherit a SI

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem