27 d’abril 2011

Els Arkans* ataquen de nou.

"Cal que tots aquells catalans adults que no vulguin viure en la ingenuïtat dels infants, sàpiguen que anem cap a un procés de polarització nacional entre catalans i espanyols (independentistes contra unionistes), de conflicte institucional i finalment de trencament de la legalitat jurídica vigent. El que farà que aquest procés acabi d'una manera o una altra, és a dir, a la iugoslava (a hòsties) o la catalana del segle XXI (sense hòsties) depèn totalment de qui i com lideri i gestioni aquest procés de trencament. Ara bé, que ningú dubti que aquest procés de divorci i trencament s'ha iniciat i que ningú es pensi que per no fer res i fer veure que no passa res (com fan els nostres líders polítics) no passarà res. Al contrari, el procés de trencament ara ja és irreversible, vulguem o no.


I la qüestió cabdal és què pensem fer cadascun de nosaltres per a inclinar la balança del costat que ens convé, perquè les falses ambigüitats dels líders de CiU i les falses equidistàncies dels líders d'ERC no són més que formes d'amagar la mentida i els inconfessables interessos personals."


Josep Castany
Director General de Catalunya Acció
30 juliol 2008, Barcelona (El Barcelonès)

-----------------------------------


Els Arkans i nosaltres per Francesc Castany (7, juny del 2005)

http://cataccioopinions.blogspot.com/2006/06/31.html


-----------------------------------


marp | Porta | dijous, 21 d'abril de 2011 | 19:14h
EL PERIODICO 21 de abril del 2011 - 12:07h.    EUROPA PRESS / Barcelona. L'enfrontament pot haver estat provocat per un grup de seguidors madridistes que van irrompre al local on hi havia penya blaugrana

Una baralla en un bar del districte de Nou Barris, després de la victòria madridista a la final de la Copa del Rei a Mestalla d'aquest dimecres, ha acabat amb cinc ferits, un d'ells en estat crític.

Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va desplaçar al lloc dels fets quatre ambulàncies, el ferit crític, un jove de 29 anys, va ser traslladat a l'Hospital Sant Pau amb un traumatisme cranial.
La baralla va tenir lloc de matinada quan, segons sembla, un grup de madridistes, alguns armats amb navalles, van irrompre en un bar del carrer Escultor Ordóñez on hi havia penya blaugrana i es van embrancar a cops amb ells, segons les primeres informacions.
A més del ferit crític, dos homes de 22 i 28 anys van ser traslladats a l'Hospital Vall d'Hebron amb fractures i múltiples contusions, mentre que dues persones més van ser ateses al lloc i donades d'alta.
Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació i encara no s'ha detingut a ningú per aquests fets.
----------------------
Extret del Blog rel representatnt d'ERC a Nou Barris.

---------------------------------------------------

I el que segueix ho he extret del Blog de Jaume Renyer de fa molt pocs dies:

jrenyer | dissabte, 23 d'abril de 2011 | 23:50h
Pere Artur Fornés Vergara era un jove de vint-i-cinc anys, natural de Pedreguer, que va ésser assassinat d'una ganivetada a Benidorm per haver cridat "Visca el Barça" la matinada després de la final de Copa amb el Real Madrid.

La seva tràgica mort recorda la de Josep Maria Isanta, a Berga durant la Patum del 2005, apunyalat per un dels miserables membres del clan dels "catonos".  I més allunyades en el temps i el context històric, també la de Guillem Agulló i la de Miquel Grau. L'individu que va matar Fornés expressa uns comportament criminals que només s'expliquen per la gran càrrega d'odi -i d'autoodi-  que existeix contra el catalanisme a l'interior mateix de la nostra societat. El jove de Pedreguer cridant "visca el Barça" feia implícitament una declaració de catalanitat en un territori com el País Valencià on la violència espanyolista és constant des de fa trenta anys. Els mitjans de comunicació adictes a l'ordre espanyol minimitzen aquest assassinat reduint-lo a una baralla de taverna, però tenen una significació profunda que no podem deixar que sigui amagada.
Personatges marginals, com els assassins de Benidorm i Berga, porten a l'extrem el rebuig a unes formes de vida i de socialbilitat de les que no volen ni poden formar part. Aquesta catalanofòbia primària i visceral aflora cada cop que hi ha un triomf de l'espanyolisme esportiu, ja sigui del madridisme o de "la roja" i es tradueix en actes de violència de baixa intensitat però de gran potencial agressiu contra les seus d'entitats catalanistes i penyes barcelonistes. Són fets que evidencien una altra dimensió del conflicte Catalunya-Espanya que s'expressa políticament en la pugna entre la dominació estatal i la lluita independentista.

Comentaris: 3
  • Com deien els de l'acudit.
    Anònim | dilluns, 25 d'abril de 2011 | 19:49h
    Com deien els d'aquest l'acudit 'El tabaco puede matar, el Real Madrid mata'.
  • Valentia
    Jaume | dilluns, 25 d'abril de 2011 | 16:49h
    Valentia és fer ressó d'aquest assassinat polític al País Valencià, tant marginat i oblidat per part de Catalunya.
  • Estenem la denúncia!
    PB Creu de Sant Jordi| Adreça electrònica | diumenge, 24 d'abril de 2011 | 11:24h
    Benvolgut Jaume, gràcies pel teu article i denúncia d'aquest vil assassinat.

    Des de la Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi també n'hem fet denúncia:
    http://creudesantjordi.blogspot.com/2011/04/pere-artur-fornes-et-tindrem-present.html

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog