05 d’abril 2011

Crit a tots els esclavistes de Catalunya!: Respongueu amb justícia! Respongueu amb transparència! Respongueu amb lluita per la Independència !!! Respongueu d'una vegada ... ja!!! (S.Molins)

Daguer | dimarts, 5 d'abril de 2011 | 17:00h

Tenim dret a una explicació. Per a nosaltres les retallades i les clatellades? doncs, per a nosaltres les explicacions. Amb noms i xifres. Se'n deu una explicació de com s’ha generat aquest dèficit en sanitat, qui o quins n’han estat responsables i en quina mesura hi ha contribuït cadascun. Dic sanitat perquè és l'àmbit on la retallada és més bèstia, però el que ara segueix és vàlid igualment per a tots els camps on el senyor Mas pensa passar la tisora.
Ahir vaig anar a saludar al president. Li vaig dir que amb la salut no s’hi juga. Ho vaig fer amb 300 persones més. I cridant, cosa que em repugna, però més em dol la brutal clatellada en serveis sanitaris que tots haurem de suportar. Va ser davant de l’Ajuntament de Tarragona. El dolor i les morts ocasionades pels retards en operacions i analítiques, per l'eliminació de la medicació cara que es donava fins ara, de llits, de quiròfans, de personal... aquest dolor i aquestes morts són inadmissibles per inhumanes. I, evidentment, algú l'hi havia de dir! I quan dic morts no estic elucubrant demagògicament. Aquestes morts s'han produït sempre i ara s'incrementaran exponencialment.

Si el traspàs de la sanitat en temps de Jordi Pujol es va fer a la baixa i amb un dèficit inicial d’escàndol, ho volem saber. Tenim dret a aquesta explicació. I en volem les xifres.
Si el dèficit s’agreuja per la quantitat de gent estrangera que ve a curar-se aquí, a fer-se un by-pass o a obtenir una pròtesi sense que cap govern europeu ens remuneri ( tinc constància que això passa), ho volem saber, tenim dret a questa explicació i en volem les xifres.
Si gent d’altres regions espanyoles reben tractament en els nostres hospitals i Caps sense que Espanya es faci càrrec d’aquesta despesa, tenim dret que se’ns doni aquesta explicació i amb xifres.
Si el govern tripartit va fer una despesa descontrolada, ho volem saber i en xifres. Si el fet de no incloure la immigració en el càlcul de la negociació de finançament del govern tripartit, ens ha minvat d'una font d'ingressos considerable, tenim dret a saber-ho i a tenir-ne les xifres.
Si els calés que el govern espanyol deixa als bancs responsables de la crisi i amb els quals esponsoritzen curses de motos, cotxes i altres "necessitats", no servirien millor per evitar dolors i morts, ho volem saber i tenim dret a rebren una explicació.

Si els catalans tenim dret a una sanitat de qualitat,
però per mor del robo fiscal espanyol hem d’emportar-nos les tovalloles de casa, se’ns ha de restringir el berenar en els hospitals... curt, si hem de tenir la pitjor qualitat assistencial de l’Estat, ho volem saber.
Si no tenen pebrots per exigir el que cal al govern espanyol, ho volem saber.

Si els socialistes del PSC són corresponsables d'aquest dolor i aquestes morts per no donar suport a les tímides demandes del nostre govern al govern de Madrid, ho valem saber amb claretat i sense falsos respectes.  
Tenim dret a una explicació ja que sembla que tenim el deure de rebre brutals retallades. Diuen que a un dret li correspon un deure, oi?
Finalment, volem que se’ns digui quin seria en nostre pressupost en sanitat si disposéssim dels nostres impostos. És a dir, si fóssim independents, que és l’única manera com els podrem tenir.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog