15 d’abril 2011

Els periodistes descriuen la notícia ... nosaltres la vivím i li donem forma: "Jutjarem els traïdors de Catalunya" !!!

El futur i proper "Judici de Catalunya"

La notícia que vàrem escriure ahir en la Història, vivint-la tu Bernadí, el Josep Espelt, la Maria Torrents, jo i tota aquells catalans invencibles.

La notícia precisa, lúcida i ben redactada la he extret del Diari Avui d'avui:
http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/397076-el-judici-fora-de-la-cambra.html

Felicitats a la Maria Altimira que va saber-ne interpretar l'esperit: el judici que cal fer i que ens comprometem a fer quan sigui el moment. Tot i així no hi havia gens de teatre, jo en nom de tots ho deia de veritat: Els jutjarem!

------------------------

El judici, fora de la cambra

Prop de mig miler de persones es concentren fora del Parlament en favor de la llei d'Independència.

14/04/11 02:00 - barcelona - Maria Altimira

Un grup de manifestants en un moment de la concentració Foto: ANDREU PUIG.
“Us jutjarem com a traïdors”, clamava teatralment vehement un dels centenars de manifestants que ahir es van concentrar a les portes del Parlament per donar suport a la llei de declaració de la independència amb relació a la posició abstencionista adoptada pel grup de CiU. “Avui patriotes, demà traïdors”, afegia un dels seus companys de fatigues referint-se al “sí” del president Artur Mas en les consultes independentistes. Feia tan sols alguns segons que un improvisat pregoner havia anunciat allò previsible: la iniciativa entrava en estat vegetatiu a causa del bloqueig parlamentari.

“S'ha perdut la batalla, però no la guerra”, va assegurar el secretari general de SI, Uriel Bertran, quan sortia de l'edifici del parc de la Ciutadella visiblement envaït per l'eufòria d'un auditori entregat. Els segadors, que juntament amb un parell de proclames independentistes va convertir-se en la banda sonora de la jornada, va ressorgir com per arrodonir un final que els manifestants es resistien a acceptar, aparentment lliurats a la transcendència que endevinaven en el moment. “És importantíssim, és el primer cop que es proposa una declaració per assolir el sobiranisme”, va afirmar Marc Casabayó, un jove i declarat compromès amb la causa sobiranista. “Som víctimes de l'espoli. Avui, emprendre el camí cap a la independència depèn de nosaltres. Sóc conscient que ja l'hem començat a recórrer”, afegia el quinquagenari Josep Oriol Bertran, membre de l'exèrcit de voluntaris que van fer possibles les consultes sobiranistes.

La concentració, embolcallada per un mantell d'estelades, va tenir moments emotius i de serenor, però també d'altres que semblaven extrets d'un xou nord-americà. Jimmy Jump, amb la seva barretina encastada; l'actriu porno Maria Lapiedra, exhibint una mitja nuesa i fotografiant-se amb posat de Lady Di als jardins del recinte, i el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, immers en una borda discussió sobre les seves habilitats lingüístiques amb un grup de concentrats entestats a engrescar-lo perquè es matriculés a un curs de català.

Amb tot, la concentració, marcada per la reacció que generaven els vaivens dels diputats en funció del seu color polític i convocada per més d'una vintena d'entitats i amb el suport de SI, va haver de competir amb les veus sindicals que exigien a l'administració catalana que no aprovi l'ERE de Yamaha. I malgrat les batzegades obligades pel coprotagonisme,
ahir, l'independentisme va dictar la seva sentència.

Maria Altimira
Darrera actualització ( Dijous, 14 d'abril del 2011 02:00 )

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog