14 de novembre 2011

Europa tremola. Què hem de fer els independentistes catalans?

Merkel: Europa viu l'hora més fosca des de la Segona Guerra Mundial'

La cancellera avisa de les conseqüències que pot tenir la crisi de deute a l'eurozona · Avui Itàlia ha hagut de pagar un interès rècord per col·locar deute.
La cancellera, Angela Merkel, ha dit avui que la crisi de deute que pateixen els estats de la zona euros ha enfonsat Europa en la crisi més difícil des del final de la Segona Guerra Mundial. En un discurs entre membres del seu partit, el CDU, ha reconegut que té por que Europa fracassi si l'euro fracassa i ha promès que faria tot el possible per evitar que això passi. Avui hi ha un nou capítol de la crisi de deute, en aquest cas referida a Itàlia, que ha hagut de pagar un interès rècord, del 6,29%, per col·locar 3.000 milions d'euros al mercat.
Merkel ha dit que era el moment de fer un gran pas endavant per a una nova Europa i ha defensat que les mesures de rescat eren necessàries per a mantenir l'euro intacte. També pensa que caldria que hi hagués sancions automàtiques per castigar aquells països que violin les normes del pacte d'estabilitat i de creixement i que s'haurien d'aplicar impostos i transaccions en el mercat financer i taxes als bancs.

Notícia de Vilaweb.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog