15 de desembre 2011

Ja són 112 els països que han reconegut la independència dels palestins.

Islàndia reconeix l'Estat palestí

Considera Palestina un país independent i sobirà dins les fronteres anteriors al 1967

Ja són 112 els països que han reconegut la independència dels palestins


Els ministres d'Exteriors palestí i islandès, Riad Malki i Össur Skarphédinsson, aquest dijous a Reykjavík Foto: REUTERS.
1
Islàndia ha reconegut formalment a Palestina com a un Estat independent i sobirà dins les fronteres prèvies a la Guerra dels Sis Dies de 1967.
El ministre d'Afers Exteriors islandès, el socialdemòcrata Össur Skarphédinsson, ha lliurat aquest dijous al seu homòleg palestí, Riad Malki, la declaració aprovada el passat 29 de novembre pel Parlament d'aquest país nòrdic.
A la resolució, que va ser aprovada per 38 vots a favor i 13 abstencions, s'emplaça israelians i palestins a negociar un acord de pau prenent com a base la legislació internacional i les resolucions de les Nacions Unides sobre el conflicte.
També s'insta les dues parts a aturar de manera immediata qualsevol acció militar o acte de violència, i a respectar els drets humans.
Amb l'anunci d'Islàndia, ja són 112 els països que han reconegut l'Estat Palestí, entre els quals quatre europeus: la República Txeca, Hongria, Polònia i Malta.
Així mateix ho han fet la majoria d'Estats sud-americans i només Colòmbia, principal aliada dels Estats Units a la regió, no s'ha pronunciat en aquest sentit.
També s'han afegit al reconeixement de la sobirania palestina països d'Amèrica Central com Cuba, Costa Rica, Nicaragua, Hondures i el Salvador.
D'altra banda, prop de 150 països mantenen algun tipus de relacions diplomàtiques amb Palestina.
Font: Diari El Punt Avui+ ( Dijous, 15 de desembre del 2011)

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem