13 de desembre 2011

Si Catalunya no és Espanya, què hi fotem dins d'Ecspanya?

 
Article de Santiago Espot, President Executiu de Catalunya Acció, publicat al diari Naciodigital.cat

http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticiaON/2714/fara

España es una gran nación, “no permitiremos que nos mande ni Alemania ni nadie”…  Aquestes són algunes de les expressions que els “tercios” d’en Rajoy van utilitzar durant la passada campanya electoral. En realitat, els espanyols viuen com si fos viu Hernán Cortés amb la diferència que els únics indis als quals poden encara colonitzar som els catalans.

Malgrat les ínfules imperials que gasten de portes endins (a veure si això que van dir  d’Alemanya li ho va dir en Mariano a la cancellera Merkel personalment) són moltes les veus que han apuntat que el PP, desprès de la seva victòria, poc podrà fer en matèria econòmica més enllà del dictat de Berlín. Amb tot, en qüestions de diners, una cosa segur que podran continuar fent i sense demanar permís a ningú: persistir en el saqueig de Catalunya. Aquí tenen tot el marge de maniobra. Vegeu sinó com la primera mesura econòmica que han pres és dir que no pagaran “ni de broma” a la Generalitat els 1450 milions d’euros del Fons de Competitivitat. Aquest és l’aperitiu per tal que el govern Mas vagi fent boca quan segui a la taula per negociar l’anomenat pacte fiscal. Aquest és l’únic pa que s’hi dóna, i que es continuarà donant, amb la majoria absoluta del PP. Això en matèria econòmica, però en d’altres qüestions relacionades amb Catalunya la cosa no diferirà gaire.
Cal tenir present que aquest partit espanyol està dividit en dues faccions: la superultra i la ultra a seques. Simplement una qüestió de matisos. La primera compta entre les seves files elements com Esperanza Aguirre o Jaime Mayor Oreja amb el suport de les tropes mediàtiques del grup La Gaceta, El Mundo, la COPE,... Els segons, aquells que es presenten com una mica més civilitzats, els encapçala el propi Rajoy seguit d’un Ruiz Gallardón i d’algún “dirigent regional” com Jorge Moragas. La seva aclaparadora majoria parlamentària, els superultres, la voldran fer servir per esclafar sense miraments Catalunya i deixar-la com una simple “peculiaritat regional”. Els de la facció d’en Rajoy no es que vulguin una cosa diferent per a nosaltres, però miraran de fer-ho amb una mica més de finezza. Guanyi la manera de fer dels uns o dels altres poc importa, perquè el resultat desitjat per tots plegats és el mateix. L’únic que els diferencia dels socialistes espanyols és que actuen més desacomplexadament. El seu esperit inquisitorial el manifesten sense miraments. En certa forma es creuen els legítims successors de la política de la cruz y la espada. Personalment, a els uns i altres, els considero portadors de la mateixa mala bava contra Catalunya.
Ara que ja sabem allò que farà el PP potser és l’hora que el govern de CiU ens digui com pensa actuar a part de continuar fent de simples comptables colonials.
Santiago Espot, President Executiu de Catalunya Acció
-------------
#espanyaensroba i extorsiona! - I qui calla el robatori n'esdevé còmplice!

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem