02 d’agost 2010

Com matar la il·lusió i ofegar l'esperança o el sentit i l'esperit d'una Coalició Independentista guanyadora


No sé com aniran les negociacions entre Laporta i Carretero en les properes setmanes, però de moment no pinten bé, ambdós estan obsessionats en que l'un ha d'anar a la casa de l'altre. El mateix Tena,  ho va confirmar de manera molt significativa i palpable aquest dissabte a les 6 de la tarda a Berga.

El regust que van deixar les idees exposades per Tena va ser molt amarg per bona part del públic assistent, una seixantena de patriotes, que veien com s'està escapant una altra de les poques ocasions especials i transcendentals que poden ajudar a alliberar Catalunya. Tena semblava un clònic de Carretero "qui vulgui alguna cosa que es fiqui dins de Solidaritat Catalana Independentista"

Pensant només en les pròpies llistes -candidatures- ambós projectes posen molts obstacles a la possibilitat de presentar-se junts en les properes eleccions.

Els independentistes, només anant junts, uns al costat dels altres, podrem fer front als que per qualque motiu esdevenen encaixistes.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre del BIC.


-------------------------



Fem entre tots Coalició Independentista potent i guanyadora per poder acceptar el mandat d'encetar el procés de secessió.


"transformar les properes votacions al Parlament en un plebiscit per la independència de Catalunya passa per articular un front del «sí» el més ampli i transversal possible. És a dir, una coalició electoral on l'únic comú denominador entre tots els seus integrants sigui l'objectiu de la proclamació d'un Estat català. La procedència i perfil polític dels seus integrants ha de ser variada i representar totes les sensibilitats del país. No es tracta d'estar «dins de» sinó «al costat de». Perquè una coalició és una aliança temporal de persones o partits amb un fi comú, i res millor que això per representar l'anhel d'unitat que reclamen avui la gran majoria de patriotes del país. Sabem que en aquesta unió ni tots som iguals, ni volem ser-ho. A qui agrada la uniformitat? Amb tot, n'hi haurà de més grans i de més petits. I és aquí on rau la clau de l'èxit, a saber coordinar les potencialitats. Una coalició escenifica un autèntic esperit d'equip i les seves cares més destacades poden identificar-se amb els diferents matisos que té avui el moviment independentista. No podem ser tan ingenus de creure que tots els que aposten per trencar amb Espanya estaran disposats a aglutinar-se amb un sol d'aquests matisos i assolir la majoria absoluta.

Per arribar a fer cristal·litzar aquesta iniciativa caldrà veure-hi més enllà de les pròpies files i ser capaç de construir aliances i teixir complicitats. No podem menystenir-nos entre nosaltres perquè tota força independentista, per petita que sigui, és necessària en aquesta batalla titànica. Valorar les fortaleses i possibilitats de l'un o l'altre va molt més enllà d'un simple nombre de militants. En aquestes hores determinants de la nostra història no hi ha lloc per a les petiteses i les enveges de pati de col·legi.

Catalunya ens exigeix deixar de banda els interessos personals i tenir una visió que vagi més enllà de la dels nostres propis convençuts."


Santiago Espot
President Executiu de Catalunya Acció, impulsor del partit Força Catalunya i un dels impulsors de la Crida de "Suma Independència"
 
 

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog