02 d’octubre 2011

Fem Independència i la "Majoria Social" la tindrem d'escreix! Fem el contrari i fracassarem.

Esquerra! desperta d'una vegada! i pacta amb tots els independentistes.

"Tard i malament" ho farà esquerra, si ara s'acosta a Convergència enlloc de pactar amb tots els independentistes, tots!!!

Fa vuit o setze anys era l'hora de pactar amb Convergència, ara no! Ara és hora de pactar amb els independentistes per fer avançar la Independència de Catalunya no pas la dependència d'Espanya.

Els bascos ho tenen clar, ja amb el concert econòmic ho van tenir clar! A veure si ens despertem d'una vegada?!

Els partits i les coalicions han d'ésser una eina en favor de Catalunya, no pas una eina en favor d'ells mateixos. Primer Catalunya, després els partits.

Podem veure com els independentistes bascos sacrifiquen o contenen en nom del bé comú els noms propis dels seus partits polítics. Els catalans hem de ser capaços de fer el mateix.

Si Esquerra no entén això haurà canviat la dependència del PSC per la dependència de Convergència. Mal favor per a ERC i mal favor per a la Independència de Catalunya.

Salvador Molins, BIC-CA

------------------

Notícia de Vilaweb:


Diumenge  02.10.2011  06:00

La coalició de Bildu i Aralar es presenta avui en públic

Amaiur concorrerà a les eleccions espanyoles amb la intenció d'aglutinar el vot independentista basc

Amaiur concorrerà a les eleccions espanyoles amb la intenció d'aglutinar el vot independentista basc
 
Amaiur, la coalició formada per l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Alternatiba (components de Bildu) i Aralar es presenta avui en públic en un acte a Pamplona, on també es coneixerà la imatge de la coalició. És el primer acte públic després d'anunciar (acord, en pdf) la intenció de concórrer a les eleccions espanyoles del 20 de novembre. Les diverses formacions basques han decidit fer aquest pas amb l'objectiu de reivindicar a les corts espanyoles els drets nacionals del País Basc.
Per Amaiur, les eleccions del 20 de novembre són 'una oportunitat per aprofundir en la nova fase política oberta al País Basc'. Una fase en què es van fent passos cap a la pau; els últims, el comunicat d'avui d'ETA, comprometent-se a col·laborar amb la verificació de l'alto-el-foc; l'anunci, ahir, de la dissolució de l'organització Ekin; o, fa pocs dies, l'adhesió del col·lectiu de presos bascs a l'Acord per a un escenari de pau i solucions democràtiques, signat a Gernika el setembre de 2010 per l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna, Aralar, Alternatiba i Abertzaleen Batasuna.
Justament, sobre la situació de presos bascos, el president Patxi López va proposar dijous passat un 'gran acord per a la concòrdia', que inclou l'acostament dels presos per a afavorir-ne la reinserció i el reconeixement legal de 'totes les sensibilitats polítiques que acceptin el sistema democràtic i assumeixin la legalitat'. L'esquerra abertzale diu que n'esperava més, però que n tot cas, el de Patxi López és 'un petit pas que marca una mica d'esperança perquè surti de la seva bombolla'.
La nova coalició, que s'anomena Amaiur en referència al municipi símbol de la lluita independentista basca, ha anunciat que reivindicarà la pau i la normalització política 'en base al desenvolupament íntegre i la defensa i impuls de tos i cadascun dels termes recollits en els Acords de Gernika'. En la presentació a la premsa de la coalició, els seus portaveus van anunciar: 'En aquest moment polític direm ben alt i clar que, davant del model polític, econòmic i cultural espanyol, hi ha una nació que vol ser mestressa del seu destí, que demanda un escenari de pau definitiva, reconeixement i solucions democràtiques en un procés de canvi polític i social'.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog