16 de maig 2013

#jo_PaísValencià #jo_Països_Catalans #tots_la_nació_sencera !


El Bloc Jove publica un vídeo defensant l'ús de 'País Valencià'

S'oposa als intents de censura del president FabraEl PP sempre ha esquivat el nom de País Valencià i ara fins i tot amenaça de tornar a tallar TV3 si un cop represes les emissions no es fan servir els termes 'comunitat valenciana' i 'idioma valencià'. Contra aquests intents de censura, i per explicar d'on ve el terme de País Valencià i per què tants el fan servir, el Bloc Jove ha publicat un vídeo que explica la història del nom i en defensa el seu ús.
Recorda que el nom de País Valencià es fa servir des del segle XVI, i que durant la Segona República havia estat assumit àmpliament per la ciutadania, els mitjans i les organitzacions, com també ho va ser després dels quaranta anys de la dictadura de Franco, quan la ciutadania es va mobilitzar per exigir el restabliment de la democràcia i l'autonomia.

Explica que en l'estatut del 1981 les forces polítiques van establir el nom de País Valencià com a nom oficial. Però el congrés dels diputats espanyol va tombar-ho i va imposar el terme 'comunitat valenciana'.

'Quan escoltes el nom de País Valencià recorda tots els valors que hi ha al darrere, i si estimes aquesta terra, i estimes allò que som, cal dir ben fort: País Valencià, t'estime!', conclou el vídeo.

Extret de Vilaweb Notícies per Salvador Molins (Conseller de Catalunya Acció, membre del BIC, membre de l'ANC, membre de SI, militant pel MxI)

----------------------

Dedicatòria de Santiago Espot i entada de Manuel Serra i Moret que figuren en la primera pàgina del llibre "Discursos a la Nació" de Santiago Espot

A tots aquells patriotes amb qui comparteixo l'ideal d'una Catalunya Independent.

Santiago Espot, President Executiu de Catalunya Acció.


----------------------

"La nació és una entitat objectiva i evident. Qui no la veu ni la palpa és que no té sentits. La veuen prou els que fa segles la combaten i cerquen el seu anorreament, la seva extinció."

Manuel Serra i Moret

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog