21 de maig 2012

Santiago Espot: "Ara, a tot el món, saben que l'idioma del Barça és el català"

Nacio Digital | Actualitzat el 21/05/2012 a les 23:10h

La fidelitat de Pep Guardiola

L'entrenador del FC Barcelona ha rebut el premi Ramon Aramon a la lleialtat lingüística 2012

 
 
Santiago Espot, Pep Guardiola, Núria Aramon, Salvador Cot i Ramon Sangles, en l'acte de lliurament a les instal·lacions del FC Barcelona. Foto: Adrià Costa

"Si ens critiquen per fer servir el català és que ho fem bé", ha dit Pep Guardiola en rebre el premi Ramon Aramon a la Lleialtat Lingüística 2012. L'entrenador del FC Barcelona ha estat considerat pel jurat com una persona que ha posat la seva notorietat al servei de la notorietat social del català i li ha reconegut la fidelitat a la llengua en tots els àmbits de la seva activitat professional.

L'entrega del premi s'ha fet a la Ciutat Esportiva del Barça. Allà, sobre la gespa, Ramon Sangles, director de la revista Llengua Nacional, ha recordat que "l'expressió llengua nacional és de Pompeu Fabra" i que l'associació que porta aquest nom "crida el nostre poble a fer de la llengua catalana el mitjà de comunicació natural i espontani, a expressar-se sempre i pertot en català, per coherència i fidelitat a la història i cultura d'aquestes terres".

Un altre dels membres del jurat, Núria Aramon, ha recordat la trajectòria de Ramon Aramon i Serra, la personalitat que va associada al premi. En aquest sentit, ha fet un paral·lel entre la figura del jove Aramon, afeccionat al futbol i migcampista amateur, i la del savi que va portar "la llengua i la cultura catalana a les principals universitats europees, el món de l'època", a més de concentrar "els esforços en el funcionament de l'Institut d'Estudis Catalans, que havia aconseguit fer créixer. Sempre, amb una gran dedicació i molta tenacitat".

Santiago Espot, portaveu del jurat, també ha volgut ressaltar "la valentia de Pep Guardiola, que ha fet un Barça guanyador i, en conseqüència, ha aportat valor a la llengua catalana. Ara, a tot el món, saben que l'idioma del Barça és el català".

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem