06 de juny 2012

"El món funciona en base a estats i quan tinguem l'Estat Català independent" ... serem una nació adulta.

Publicat el 05/06/2012 per
 
El president de Catalunya Acció i membre de Solidaritat Catalana per la Independència, Santiago Espot, va acudir el dissabte 26 de maig a El Gran Debate de Telecinco, on va defensar que la seva organització no havia promogut una xiulada contra l'himne espanyol, sinó a favor de la independència de Catalunya, a favor del català, a favor de les seleccions nacionals, contra el robatori fiscal i a favor del proper Estat Català independent. "El món funciona en base a estats, i quan tinguem l'Estat Català independent tindrem la selecció nacional, les nostres ambaixades i fins i tot la conferència episcopal".

Aquestes paraules van provocar que el tertulià Jaime González li demanés que "no ens tracti per idiotes", paraules molt aplaudides pel públic present al plató. González va afegir que una hipotètica independència catalana també hauria de ser votada pels ciutadans espanyols. "No s'inventi coses rares", va replicar Espot. "La independència de Catalunya la decidirà Catalunya", va afirmar, a més de criticar que "vostès, per a defensar la unitat d'Espanya, serien capaços de qualsevol invent que no està ni en la història del món ni en el dret internacional".

González va manifestar llavors que els assistents a la manifestació falangista de divendres a Madrid "em semblen tan descerebrats com els arguments que vostè defensa", sent de nou aplaudit. "És a dir, que vostè posa en la mateixa categoria una formació política com Solidaritat Catalana per la Independència que que aquesta gent que són autèntics criminals. Ja veiem quin tipus de persona és vostè".

El representant de la fundació Denaes (Fundación para la Defensa de la Nación Española), que ha interposat una querella contra Santiago Espot que ha estat rebutjada per la Audiencia Nacional, va definir els independentistes catalans com "a espanyols malalts que necessiten tractament". Això va provocar l'oposició immediata de Pilar Rahola que també participava en el debat.

Programa emès en idioma castellà.




0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog