23 de juny 2012


MISSATGE DE SANT JOAN 2012

Estimats compatriotes,

Com cada any des del 1966 us arriba de la Catalunya del Nord la Flama per a encendre els Focs i il·luminar aquesta nit de solstici d’estiu, que festegem des de fa mil·lennis com tants altres pobles europeus.

Del paganisme al cristianisme hem mantingut l’essència del ritu; celebrem el poder regenerador de la natura, del foc, de l’aigua; expressem la fe en una vida nova, que simbolitza sant Joan Baptista, patró d’Alacant, Ciutadella i Perpinyà.
Aquesta flama carregada d’esperança va ser promoguda a partir del 1966 per catalans del Nord com a símbol d’unió dels Països Catalans. És una eina de conscienciació i de reconstrucció nacional.

És la flama de la memòria conjunta que arrela al Canigó, la nostra muntanya sagrada, a l’encop bressol de Catalunya, de la nostra dinastia, de l’art romànic, del pensament assembleari promogut fa mil anys per l’abat Oliba en les assemblees de Pau i Treva. Hi poem els nostres ideals. 

És la flama de la fidelitat a tots els defensors de la Terra. D’ençà del 1964 crema tot l’any al Castellet a Perpinyà, en recordança dels patriotes que hi foren torturats per haver lluitat contra l’annexió francesa i la mutilació de Catalunya al segle XVII. 

És la flama del coratge per combatre la passivitat, l'autoengany, per no cedir un cop més a promeses mentideres. Siguem per fi amos de nosaltres mateixos!

Que aquesta nit solidària de sant Joan, nit de pau, alegria i germanor sigui una nit de compromís col·lectiu de Salses a Guardamar, d’Andorra passant per Fraga a Maó i a l’Alguer. 

Amb la flama enterrem la nit, enterrem la por i construïm l’Estat català. No ens el donaran. L’hem d’imposar.

Visca la Flama del Canigó!
Visca la Festa Nacional dels Països Catalans!
Visca Catalunya!

Daniela Grau (Associació  Flama dels Països Catalans)

-------------

Enllaç video:

 

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog