02 de juny 2012

Prou de deixar-nos trepitjar ... fins a la ruptura total.

   
Sr/a Candide:

Presentar una llei del Parlament de Catalunya que xoqui frontalment contra les interlocutòries espanyoles contra el català no és fer el que vostè anomena "focs artificials" sinó que és dictaminar una llei que encalli l'atac espanyol i trenqui la seva legalitat: legitimitat contra legalitat! una i una altra vegada.

Espanya vol conflicte? Doncs, conflicte! Prou de deixar-nos trepitjar ...  fins a la ruptura total.

Les seves merdes de lleis -les d'Ecspanya- que per a nosaltres són totalment abusives i agressives, ens les hem de passar pel clatell! que ens entrin per aquí i ens surtin per allà!

I si a vostè o a altres persones els semblen "focs d'artifici" doncs donem-los focs d'artifici!

Espanya que es cuidi de Madrid i de rodalies, i nosaltres ja ens cuidarem del que és nostre!

Salvador Molins, BIC-CA

---------------

Solidaritat exigeix a la consellera Rigau que deixi d'enganyar i planti cara a l'embat espanyol contra l'escola en català

Toni Strubell qualifica de "dijous negre" la publicació ahir de tres sentències que tanquen la porta a la voluntat del poble de Catalunya en matèria de seleccions nacionals i d'immersió lingüística


01.06.2012 - 21:06 -Crònica.cat
Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena i Toni Strubell, han comparegut aquest matí en roda de premsa al Parlament per a valorar el que han qualificat de “dijous negre” en relació a les sentències dels tribunals espanyols fetes públiques ahir que ataquen el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes, la immersió lingüística i el reglament d'usos del català a l'Ajuntament de Barcelona. 
Seleccions esportives
López Tena ha lamentat que “els mitjans i partits del règim neguin l'evidencia” ja que “la sentència del TC diu que Catalunya no pot competir internacionalment excepte que Espanya no ho faci i que les federacions catalanes no poden formar part de federacions internacionals on Espanya hi sigui”. Pel portaveu independentista el missatge que ens dóna Espanya és molt clar: “si voleu tenir seleccions esportives pròpies tingueu un Estat propi ja que com a comunitat autònoma espanyola no teniu res a fer”. López Tena ha proposat al Parlament la creació d'una comissió d'estudi per fer viable la oficialitat internacional de les seleccions catalanes, que per Solidaritat “només és possible amb l'Estat independent”. 
Immersió lingüística
Amb més contundència s'ha expressat López Tena sobre l'actitud del govern i de la consellera Rigau amb el degoteig de sentències que obliguen a escolaritzar en espanyol més nens a Catalunya. El portaveu de SI ha recordat que “s'ha acabat la immersió lingüística com va dir la sentència del TC contra l'Estatut ja que el català perd l'exclusivitat com a llengua vehicular”. Tena lamenta que “govern i algunes entitats hagin marejat la perdiu dient que això no té importància, que afecta només a poques famílies i que avui ho tornin a dir”. “Les sentències diuen el que diuen: que el castellà ha de ser reintroduït com a llengua vehicular” ha insistit el diputat de Solidaritat. 
Tena també ha recordat que “des del mes de setembre del 2011 tenim una llei presentada per blindar el català com a única llengua vehicular a les escoles, que està bloquejada per CiU a la Mesa de Parlament: demanem que se li doni curs.” 
Finalment Tena ha advertit que si Rigau assumeix la realitat, la gravetat de l'amenaça i que cal fer una ofensiva per impedir la reintroducció de l'espanyol a l'escola catalana, com es va fer a l'època de Franco, el Govern ens tindrà al costat; si opta per seguir enganyant i fent veure que no passa res, continuarem treballant per defensar l’escola en català, amb el poble i la comunitat educativa i en contra d’un Govern de CiU que enganya i no fa res”. 

Comenten

Candide (Cataloniawatch) - 02/06/2012 - 10:01 h
#1
Tena està de guasa, una llei que blindi l'ús exclusiu del català seria inconstitucional. SI com sempre amb focs artificials.

Salvador Molins  - 02/06/2012 - 10:01 h
#1
La mare de les Seleccions Nacionals és la Independència, i el pare de les Seleccions Nacionals és l'Estat Català Independent!

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog