16 de setembre 2012

Compte amb les persones, compte amb les paraules: No siguem incauts!

En un procés constituent, com el que acabem d'encetar els catalans, les paraules són l'eina principal i hem de tenir molta cura al fer-les servir, potenciar-les, protegir-les, evitar per sobre de tot no desvirtuar-les.

En un procés constituent naixent, com una mena de nebulosa en la que ens trobem, les paraules han de ser precises, delimitades, tallants, contundents ...

Prego a tots els catalans independentistes de cor i de fets, que almenys ells, no facin servir expressions enganyoses o recentment prostituïdes, imprecises i que es puguin manipular com les següents: Estat Propi, sobiranisme, dret a decidir, i altres que el nostre mateix sentit comú pugui anar detectant.

Cap paraula és dolenta per si mateixa, però hi ha gent interessada que les vol fer malbé, les vol fer servir per tapar les seves vergonyes i els seus amagats interessos, llavors les estiren, inflen  o arronsen com si es tractés d'un xiclet, se n'apropien i les fan servir per enganyar i confondre als més incauts, i d'això, d'esdevenir incauts els catalans en sabem una bona estona, quasi diria que no és un component genètic, però si un component cultural i històric de primera categoria.

No siguem incauts, el Sr. Mas, l'endemà mateix del darrer Congrés de CDC de Reus va dir que CDC no era un partit independentista, l'endemà mateix el Sr. Oriol Pujol va prostituir l'expressió "Estat Propi" dient que això no significava "independència", llavors van sortir amb allò de Massachussets intentant comparar-la amb Catalunya cosa impossible per que Massachussets tot i tenint prerrogatives d'estat no és cap nació i Catalunya sí que és una Nació i com a tal necessita un estat de veritat amb tots els ets i uts mentre existeixin estats: Un Estat Català Independent!

No ens deixem enredar! ara no!

Catalans! estem entrant de ple en un Procés Constituent! Siguem-ne conscients, estiguem-ne orgullosos i dotem-nos de les millors eines, persones, partits, idees, paraules i força per tirar-lo endavant d'aquella manera que sabem fer els catalans: de la millor manera que hi ha sota la capa del cel!

Catalans, endavant!

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog