23 de setembre 2012

La Gran Coalició Plebiscitària per a l'Estat Català Independent!


Per què no parlem d'una Coalició Plebiscitària per l'estat independent?

Si som capaços de parlar d'Eleccions plebiscitàries per què no parlem d'una Coalició Plebiscitària que s'identifiqui amb la Manifestació per l'Estat Català a Europa?

En el cas de que Artur Mas convoqui eleccions la propera setmana, per a Uriel Bertran de SI, que ahir va ser a Berga explicant la Iniciativa del seu partit per a una votació de Declaració d'Independència al Parlament Català el dijous que ve, seria un primer signe de fermesa per part de l'actual President Català que de moment no hauria caigut sota el pes de les pressions visibles, de les pressions invisibles i de les pressions brutes del govern espanyol i altre gent que els hi fan costat.

Molts periodistes i analistes, i també molts compatriotes ja parlen d'unes eleccions "plebiscitàries" fins i tot des de la "Capital del Imperio???" s'ha amenaçat que ai si ve el papus si els catalans convoqueu unes "Elecciones Plebiscitarias".

Si es convoquen eleccions, crec que caldria fer tot el possible perquè el nostre país, tots els votants, visualitzessin en una sola coalició la gran manifestació del proppassat 11 de setembre "Catalunya, Nou Estat d'Europa".

En el cas de que la nostra classe política entengués i es disposés a fer una coalició entre tots els partits catalans que volen Catalunya Lliure i Plena, el que s'esdevindria seria una opció guanyadora per a l'Independentisme català i per al procés constituent de l'Estat Català independent.

És possible aquesta magna coalició plebiscitària?

-Ara mateix, no! :

1 - No, perquè encara ningú s'ho ha plantejat.

2 - No, perquè hom veu la dificultat de confeccionar les llistes.

3 - No, perquè tothom -cada partit- es veu ben posicionat per mantenir o apujar una mica les seves engrunes parlamentàries.

4 - No, perquè l'endemà d'haver guanyat les eleccions hom tem no entendre's amb les altres formacions.

5 - No, perquè cada opció política interpreta diferent la concepció d'Estat o és que vol un tipus d'estat originari diferent: Independent, associat, confederat, "propi?" -qui coi s'ha inventat aquesta punyetera paraula que no vol dir res que no sigui confús-.

6 - No, perquè potser encara molts d'aquests polítics tacats pel pecat de l'autonomisme i la dependència i el col·laboracionisme de facto que tots o molts hem practicat amb l'Estat Espanyol, no entenen o no volen entendre la veritable i vital importància del moment actual.

I que us semblaria que en parléssim, tan difícil és aparcar les engrunes de cada partit independentista un parell d'anys? Tan  difícil seria confeccionar unes llistes amb uns caps de comissió plebiscitària dels millors de cada partit i seguint de forma lleial amb nombre de noms a la llista proporcionals als còmputs parlamentaris actuals? Tan difícil seria elaborar un programa plebiscitari centrat en dos o tres punts entorn de com encetar el procés en cas de guanyar les eleccions i de com pressionar-lo en cas de no tenir tanta capacitat decisiva?

Res no és possible fins que se'n parla i es materialitza.

Si gosem i entenem parlar d'Eleccions Plebiscitàries, perquè no tenim la força i l'altura de mires de pensar i treballar per una Coalició Plebiscitària per a la Proclamació de l'Estat Català independent?

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog