13 de desembre 2012

El "Miravet lingüístic"primer pas vers la DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA


La matèria prima i racional per la imprescindible DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA.

El "Miravet lingüístic"primer pas vers la DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

Us recordeu d'aquella reunió a Miravet de tots els partits catalans? Va ser el preludi d'una votació favorable a aquell estatut avui ja caduc, van ser quasi tots els diputats catalans els que el van votar assolint un 89% de suport a aquell projecte de bilateralitat i respecte mutu entre Espanya i Catalunya, entre altres coses un compromís de no trepitjar el que Catalunya ja tenia transferit. Però al final va poder més el Tribunal Constitucional espanyol que així implícitament reconeixia que Espanya i Catalunya són projectes antagònics que no poden conviure en pla d'igualtat -total, escrupolosament total- dins d'un mateix estat.

Ahir, amb les cares somrients, els diputats catalans, van saber anar junts de nou i van saber plantar-se i dir prou -un prou lingüístic, de moment- davant d'Espanya i dels espanyols.

Quatre condicions necessàries per a fer una DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA:

1 - Clarividència
2 - Determinació
3 - Fermesa
4 - Unitat

Les mateixes condicions que ahir, dimecres 12/12/2012, van exhibir i practicar la majoria de representants dels nous i flamants diputats catalans escollits aquest proppassat 25N'2012.

Aquests nous i flamants diputats catalans són la matèria prima i racional bàsica per a fer amb èxit total la molt necessària DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.

Salvador Molins, membre del BIC, Conseller de Catalunya Acció, membre de l'ANC, soci de l'OMNIUM, membre de SI.

-----------------

Notícia de Vilaweb:

Els partits catalans acorden aplicar unilateralment la LEC

Els partits favorables a la immersió, inclosa la CUP, s'han reunit avui al Palau de la Generalitat

Els partits catalans favorables a la immersió lingüística a les escoles s'han reunit avui al Palau de la Generalitat en una cimera a petició del president, Artur Mas, per a pactar una resposta unitària a l'avantprojecte de llei del ministre Wert. De la reunió n'han sortit dues conclusions bàsiques. La primera, els partits han acordar aplicar a Catalunya únicament la Llei d'Educació catalana (LEC), perquè consideren que la llei Wert és, d'entrada, una invasió competencial. En segon lloc, han acordat que consellera d'Educació en funcions, Irene Rigau, porti el mandat d'aquesta cimera a la pròxima reunió amb el ministre Wert.

Així ho ha explicat Oriol Pujol, en representació de CiU, que ha estat el primer partit que ha comparegut davant els mitjans de comunicació, a l'acabar-se la cimera.

Per una altra banda, els partits també han acordat estudiar la manera d'articular un sistema d'esmenes conjunt per la tramitació al congrés de la llei de Wert. 'La cimera ens emplaça a fer una esmena profunda a la llei', ha dit Pujol, que ha recordat que 'és una invasió claríssima de competències, a més de d'un atac gravíssim a la immersió i al català'. El conseller d'Agricultura en funcions, Josep Maria Pelegrí, també ha volgut remarcar que el govern espanyol 'fa una interpretació manipulada de les sentències del Tribunal Suprem'.

ERC ha celebrat el consens entre les forces polítiques representades en la reunió. Els republicans s'han sumat a un acord que preveu esmenar conjuntament la reforma de la llei d'educació estatal al congrés espanyol i han destacat el compromís del govern a no acatar l'anomenada llei Wert en cas que aquesta acabi sent aprovada. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avançat el que acabarà succeint a l'escola catalana si Catalunya continua formant part de l'estat espanyol: 'Ho tenim molt clar veient què fan al País Valencià i a les Illes Balears'.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha apostat per buscar sistemes legals que permetin que prevalgui l'aplicació de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) per sobre de la Llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i mantenir el model d'immersió lingüística. Navarro ha dit que des del PSC defensen el principi de legalitat perquè les lleis s'han d'acatar però ha afegit que s'ha de buscar qualsevol escletxa per fer prevaldre la LEC. El cap del PSC ha mostrat també la seva voluntat d'incorporar el PSOE en la defensa unitària del model d'escola catalana a Madrid.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat a CiU que no acati ni la llei Wert -si l'esborrany acaba sent aprovat- ni tota la resta de decrets espanyols que atempten contra la qualitat educativa. Entre aquests últims, Herrera ha destacat l'increment de les ràtios d'alumnes per aula que el govern està aplicant en aquest moment seguint les exigències de l'estat. 'Benvinguda CiU a no acatar la llei Wert, però avui estem acatant altres normes que atempten contra la qualitat educativa', ha lamentat. El cap ecosocialista ha avalat el compromís de presentar esmenes conjuntes contra la llei al congrés espanyol, però ha demanat que no només siguin esmenes sobre temes lingüístics.

Quim Arrufat, diputat electe de la CUP, ha explicat que havien decidit presentar-se a la porta del Palau per dir que volien assistir a la reunió, tot i que no havien estat convocats. 'Ens han presentat excuses, les hem acceptat sense més, i hem entrat. No volíem fer soroll, volíem ser a la reunió'.

'Al Principat, la llei Wert és un atac a la línia de flotació de la principal victòria des de la transició, que és la immersió lingüística'. Ha recordat els més de 100.000 alumnes que no poden estudiar en català al País Valencià, i ha dit que al sud i a les Illes plovia sobre mullat. El diputat de la CUP, que s'ha negat a respondre en catellà en la compareixença de premsa, ha anunciat que donaven ple suport a la proposta de resolució del consell escolar, i ha fet una crida a participar en les mobilitzacions de demà a València i Barcelona i de dissabte a Castelló. Finalment, ha instat el govern català a demanar al govern espanyol que s'abstingui de legislar sobre Catalunya mentre no es faci la consulta sobre la independència, 'per evitar altres debats que puguin generar conflictes innecessaris'.

Rigau diu que la reunió li dóna més força per dir a Wert que el seu text no hauria d'existir

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que la reunió d'avui li dóna més força per anar divendres a Madrid a dir al govern espanyol que l'esborrany de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) no hauria d'existir. Rigau ha dit que sortia de la trobada amb un aval més ampli per defensar tant el model d'immersió lingüística com les competències de Catalunya per decidir el seu sistema educatiu amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) com aval d'aquests dos conceptes. Ensenyament ha rebut aquesta tarda una tercera versió del text que, pendent d'un estudi més profund, Rigau ha rebutjat perquè no canvia la filosofia de les anteriors.

Notícies Vilaweb

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog