11 de desembre 2012

Per nosaltres, per la Pau i la Llibertat Universal: Catalans declarem la Independència "El camí més ràpid"


La Declaració d'Independència és la porta que permet anar de la dependència a la llibertat, és la porta de l'efectiva internacionalització del Cas Català, és la porta que ens cal creuar urgentment per evitar que els nostres caiguin en la pobresa material i espiritual més absolutes.

Fa temps -30 anys i escaig- que Catalunya i la seva gent baixa per la pendent de la submissió i de l'espoliació sota la dictadura de les lleis i de la majoria espanyola, ara ja tenim el penya segat al davant, seguir endavant com hem estat fent fins ara ens portarà a la ruïna, és l'hora de dir prou, és l'hora de trencar amb qui ens subjuga. La Declaració d'Independència és l'única sortida possible, una sortida que ens farà honorables davant d'Europa i davant de tot el món.

Salvador Molins, BIC-CA

 ----------- Notícia de Vilaweb:

Per la Pau i la Llibertat Universal: Declarem la Independència "El camí més ràpid"

Una 'jove franctiradora' per la independència de Catalunya [VÍDEO] 'Catalunya vol viure en pau i llibertat', el missatge que vol transmetre la productora 24ixs en un vídeo 'La jove franctiradora' és el títol del clip que ha fet la productora '24 imatges x segon' per llançar un missatge al món: 'Catalunya vol viure en pau i llibertat'. Ho fa amb les imatges d'una jove violoncel·lista, Lluïsa Paredes, que toca la 'Suite número 1 en sol major' de Johann Sebastian Bach enmig d'un camp llaurat de Celrà (Gironès). Al final del clip, d'una estètica molt acurada, el missatge 'Catalonia wants to live in peace and freedom' apareix sobreimprès sobre un fons negre. La productora acompanya el vídeo d'aquests missatges: 'Volem ser com som. La contradicció entre el que diuen i el que és. No ens amaguem; no som violents, volem la nostra llibertat.' Origen de la idea Per saber d'on va sortir la idea del vídeo, hem demanat al seu autor, Quim Paredes, que ens ho expliqués: 'La idea és de la meva filla -la intèrpret, de 13 anys-, que volia fer alguna cosa per sumar a l'esforç que tothom està fent. Ella tenia ganes de tocar al bosc, i li vaig proposar fer-ho, però en aquest format, en el que contrastés la 'bellesa' de la música amb un inici més dur -la referència vindria del violoncel·lista de Sarajevo, salvant molt les distàncies; el que diuen que som i volem, versus el que som i volem realment. Ella no dispara trets, sinó ... notes. Quan a la peça, havíem pensat inicialment amb el cant dels ocells, per a fer-ho més català, però al final ens vam decantar per la Suite núm. 1 de Bach, perquè tot plegat fos més universal. El so està gravat originalment en el lloc de la filmació, i ella va estar tocant tota l'estona sota zero -no vam pujar dels tres graus sota zero durant tota l'estona-, per mi encara li dóna més valor.' Més informació: Els vídeos esperonadors de la campanya - A més dels espots dels partits, en aquesta campanya s'hi han convidat tot de vídeos de gent que crida a participar en unes eleccions excepcionals.

 

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog