30 de desembre 2012

"algú vol dividir-nos en dos bàndols per interessos particulars: sortir de la crisi o sortir d’Espanya"

"algú vol dividir-nos en dos bàndols per interessos particulars: sortir de la crisi o sortir d’Espanya"  (Ho ratifico, S.Molins, BIC-CA)

 
La puta miopia revolucionària
per Guillem Carol
 
"Una part de l’esquerra benintencionada del nostre país continua capficada en dividir-nos en dos bàndols: els que volen sortir de la crisi i els que volen sortir d’Espanya"
 
 
“Un pacte per la llibertat no és compatible amb un pacte que manté les polítiques d'austeritat. Sap on està la llibertat? La llibertat està en unes ràtios raonables a les escoles, està en reduir les llistes d'espera enlloc d'allargar-les, està allà on et diagnostiquen un càncer en un temps raonable. Aquesta és la llibertat i l'han estat atacant, trinxant el país, destruint el moll de l'os de l'Estat del Benestar i els nostres drets”.

-Joan Herrera durant el ple d’investidura


La miopia política ha estat sempre un dels grans mals del nostre país. D’una part, si més no. Hi ha catalans que els hi és impossible aixecar la mirada per observar la realitat amb una certa perspectiva. Possiblement és genètic. No ho sé. La realitat, però, és tossuda i sempre acabem ensopegant amb les mateixes pedres. Abans era la revolució i ara és la crisi. L’essència és la mateixa. Ens quedem mirant el dit i no allò que veritablement apunta.

La independència de Catalunya i la sortida de la crisi són dues cares de la mateixa moneda. Van agafades de la mà i, a aquestes alçades, una ja no s’entén sense l’altra. No sortirem de la crisi econòmica si no acabem, d’una vegada, amb l’endèmic espoli econòmic que ens té sotmesos l’Estat Espanyol. Les retallades, ara per ara, són una necessitat si no volem ser intervinguts i ridiculitzats per Espanya. Herrera, però, sembla que no ho vulgui entendre. Un Estat és una eina política. Res més.

Una part de l’esquerra benintencionada del nostre país continua capficada en dividir-nos en dos bàndols: els que volen sortir de la crisi i els que volen sortir d’Espanya. I, mentrestant, els hàmster va donant voltes dins la gàbia. Puta miopia. Herrera hauria de llegir la carta que Joan Sales va enviar a Màrius Torres al 26 de desembre del 1936:Som revolucionaris però per damunt de tot posem la causa de la pàtria. Als qui ens pregunten ¿és que oblideu que vivim una revolució? els responem ¿és que oblideu que vivim a Catalunya? ¡Prou experiments exòtics que arruïnen el país!

29/12/2012
 
Guillem Carol
Guillem Carol Treballa a Giny Comunicació - giny.cat. És vocal de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural. Col•labora en diversos mitjans de comunicació catalans. És politòleg per la Universitat Pompeu Fabra.
Seguir l'autor
@guillemcarol http://www.guillemcarol.cat/ 
 
Lo sàtir del P. Sec
30/12/2012 11:07
És la versió política del fanatisme religiós. Es una substitució: la Bíblia per Marx. No donen per més. Durant la guerra civil es varen dedicar a matar-se entre ells per les seves putes Bíbliarevolucions i mentre tant els feixistes guanyaven la guerra, enfonsaven la república i imposaven el seu règim criminal de terror. Son fonamentalistes i predicadors de l'infantilisme polític. 
 
Xevi
30/12/2012 10:08
Guillem tens tota la raó, pero en J.Herrera no es de l'esquerra benintencionada. A en Joan Herrera. Fa temps que segueixo les teves declaracions. Es evident que busques qualsevol excusa per anar contra la Independència. Perque no ets sincer una vegada a la vida, et declares espanyolista i t'ajuntes amb la Camacho. Ja ni ha prou d'enganyar als votants de Iniciativa Verts, i de fer la Puta i la Ramoneta. 
 

Ramon
30/12/2012 00:29
No crec que Joan Herrera escrigui el missatge d'aquí abaix, però tanmateix em limitaré a contestar-li que deu menystenir molt el seu país si el compara amb Grècia i Portugal. Catalunya és una nació industrial del primer món, capdavantera en molts aspectes, que podria sortir-se'n sola perfectament, amb governs d'esquerres o de dretes, com se'n surt la resta del primer món. 
 
Xavi
29/12/2012 23:13
Senyor Joan Herrera, Catalunya no té l'estructura econòmica que tenen Grècia o Portugal, ni Grècia o Portugal tenen el dèficit fiscal que té Catalunya. Així que, al marge dels adjectius que pugui contenir l'article que vostè té tot el dret de rebatre, és molt oportú demanar que no se'ns enganyi dient que superar la crisi no té res a veure amb la independència sinó tot el contrari, la qual cosa no implica que amb la independència sortim de la crisi directament, entre d'altres coses perquè té una dimensió també europea. 
 
 
Joan Herrera
29/12/2012 17:41
Senyor Carol, em sembla que és la seva miopia neoliberal la que no li permet veure la realitat. Independència no equival a sortir de la crisi. Miri els casos de Grècia o Portugal, països independents que estan patint retallades i ajustos com a tot arreu. I pel que sembla, la seva miopia tampoc li permet veure l'espoli que durant anys i panys ha patit Catalunya a mans dels mateixos polítics que fa quatre dies pactaven amb el PP i ara s'omplen la boca amb la paraula independència. No ens prengui per ingenus, si us plau. 
 
Gatvell
29/12/2012 16:35
Les urnes ja han dit alguna cosa sobre aquest assumpte. Els imndependentistes unidimensionals i monotemàtics de SI han desaparegut. Els semisobiranistes dubtosos i liberals-conservadors de CiU han perdut molta força. Puja l'esquerra sobiranista i l'espanyolisme radical. Per a mi la lliçó és que la gent vol les dues coses, llibertat nacional i drets socials. Catalunya serà "pprogre" o no serà! (he, he!) Mal que us pesi 
 
Des del Tibet...
29/12/2012 16:13
No cal dir-ne "puta miopia revolucionaria" : es, nomes, pur dogmatisme. Aqueixa mena d'esquerres NECESSITEN CREURE (el dogma ~ fe) i no els cal VEURE. A aquestes altures de la pel.licula fan molta pena. Es allo que algú, tot parlant d'aqueixa mena d'esquerres, va dir : "Si els seus cervells tinguessin neurones, serien de dretes..." 
  • Pels drets socials: Independència!
    smolins9 | diumenge, 30 de desembre de 2012 | 21:23h
    Hi ha molt de cadira i molt de menjadora.

    Hi ha molt de cadira i molt de menjadora en la manera de fer de totes les cúpules, però jo li veig la de sota a la Cúpula d'ICV, sempre tan oportunista.

    Ja durant tota l'época Saura i ara amb la nova cúpula, sempre pactant per ser al mig de la jugada, tan li fa amb les dretes com amb les esquerres, no diré pas que no pugui ser bo, però els veig l'interès per la cadira i els veig l'interès per la menjadora. Jo no me'ls crec!

    Serà potser perquè sempre han defensat l'autodeterminació i a l'hora de la veritat, quan el Pla Ibarretxe van votar en contra ...

    No m'en fio d'aquestes cúpules, les veig tan oportunistes!

    Cert, pel que acabo de dir no crec que m'escoltin, potser pensin de mi el mateix que jo penso d'ells, però que sàpiguen que el futur dels drets socials de tots els catalans passen irrenunciablement per la Independència de Catalunya, això aquí a Catalunya, a Andalusia i a la conxinxina!

    Salvador Molins,. Berga

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog