20 de febrer 2012

Protegim la llengua de Catalunya dels mateixos atacs interns !

divendres, 17 / febrer / 2012 a les 04:48 ·
"El català única llengua oficial a Catalunya!" Aturem les agressions, protegim la llengua de Catalunya dels mateixos atacs interns !

-------------------

Demano a tots els adherits a Solidaritat Catalana per la Independència que assisteixin a l'Assemblea General de diumenge i que donin suport a aquesta esmena i hi votin a favor:
"El català única llengua oficial a Catalunya!"

1 - Solidaritat Catalana per la Independència vol esdevenir capdavantera entre tots els partits polítics en el compromís amb Catalunya, per tant SIC ha de tenir clar que ha d'apostar a totes per declarar el català com a única llengua oficial del proper i nou estat català.

2 - No podem permetre que ens segrestin, robin i matin la llengua, ànima del nostre Poble mil·lenari, cosa que esdevindrà si el futur i proper Estat Català no crea una legislació lingüística que garanteixi que la llengua catalana sigui necessària en tots els àmbits de la vida pública: sistema educatiu, mitjans de comunicació, relacions laborals, visats, integració de nouvinguts, justícia, sanitat, oci....

3 - És responsabilitat, primer de tot, dels Solidaris ja que som nosaltres els que ens hem determinat a conduir el Poble Català a la seva Independència! Fem passos ferms que assegurin la integritat del català i comencem determinant el Català com a LLENGUA OFICIAL ÚNICA.


4 - Perquè el Català no esdevingui com el Gaèlic, perquè no pateixi l'anèmia a que es veu sotmès a Andorra en no poder fer polítiques de suport directe fermes i sense complexes: LLENGUA OFICIAL ÚNICA.


5 - Per tal què els mateixos catalans defensors de mil causes no facin la traveta a la llengua oficial de Catalunya li hem de donar l'estatus de LLENGUA OFICIAL ÚNICA i l'hem de blindar perquè no hi hagi tampoc cap possibilitat d'interferències i  manipulacions a que tan acostumats ens tenen multitud de colonitzadors que campen lliurament per la nostra terra.


6 - Hem de posar el Català al lloc que li correspon com a  LLENGUA OFICIAL ÚNICA amb fermesa i naturalitat, però sense titubejar de cap manera, perquè els miserables que viuen a Catalunya i malden per destruir el que és patrimoni d'aquest Poble, que malden per colonitzar-lo i per ofegar la nostra llengua, no es puguin riure impunement de nosaltres, dia si, dia també com fan els jutges, molts d'ells espanyolistes que legislen contra nosaltres i la nostra llengua aprofitant la legislació espanyola i la tebiesa dels catalans, dels seus partits polítics i d'algunes organitzacions  de caire cultural.

Per tot això Plàcid Rosaleny de SCI de la Comarcal del Penedès defensarà davant el plenari de l'Assemblea General del diumenge dia 19 de febrer d'enguany, l'esmena: "El català única llengua oficial a Catalunya!"

-----------------

Solidaris!
Doneu suport a aquesta esmena i hi voteu-hi a favor:
"El català única llengua oficial a Catalunya!"

-----------------------

L'ESMENA que defensarà el Plàcid Rosaleny (SIC):

Modificacions del títol i dels punts 15 i 20:
Canvis: 

4.3 L’Estat amb el català com a única llengua oficial i de cohesió nacional i social
El català serà la única llengua oficial del país (tot i que l’occità també ho serà d’oficial a la Vall d’Aran i a la Fenolleda, i el castellà a les comarques interiors del País Valencià, si fent ús del dret d’autodeterminació els esmentats territoris volen ésser part de la nació catalana). El català ha de ser doncs la llengua que permeti la cohesió nacional i social de tothom que visqui entre nosaltres.
A tal efecte l’Estat Català crearà una legislació lingüística que :

- garanteixi que la llengua catalana sigui necessària en tots els àmbits de la vida pública: sistema educatiu, mitjans de comunicació, relacions laborals, visats, integració de nouvinguts, justícia, sanitat, oci...

- li retorni el prestigi tant dintre de la nació com a nivell internacional, amb polítiques decidides i ambicioses de creació i promoció cultural.

Supressió:

Es garantirà el respecte i l’aprenentatge d’altres llengües com l’anglès, el francès, el castellà, etc.

------------------------------------

Defensa de l’esmena:
1 - Si el català és la única llengua oficial del país i l’estat català garanteix la seva necessitat en tots els àmbits esmentats i alhora li retorna el prestigi que li escau és obvi que el català serà la llengua de cohesió nacional i social de tothom que visqui entre nosaltres, que és més clar que dir “ la llengua comuna”. Qualsevol altra opció pot avocar-nos a la situació del Gaèlic a Irlanda o del mateix català a Andorra, i/o generar fractures socials.
2 - És incorrecte dir l’aranès a la Vall d’Aran i l’occità a la Fenolleda, quan als dos territoris es parla occità, és com afirmar que el valencià no és català.
3 - Suprimim “es garantirà el respecte i aprenentage d’altres llengües ...” perquè no cal dir-ho. No som cavernícoles, tothom aprendrà més llengües, l’anglès per descomptat donat que és la llengua franca més necessària i prestigiada en aquest món globalitzat, i respectarem la diversitat cultural perquè ens enriqueix a tots. El com ho farem és un debat posterior, ara el que ens ha d’importar és com retornar el català al lloc que li pertoca.

------------------------------

Enviat per Salvador Molins (SIC Berga)

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog