10 de juliol 2011

Moisés Broggi: "La llavor està sembrada i fructificarà"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carme Teixidó d'Ara o Mai: "Les entitats que hem muntat aquesta manifestació volem seguir en contacte amb l'objectiu de mantenir-nos alerta. Volem donar exemple als polítics anant tots junts i aglutinant esforços a nivell social" 

Milers de manifestants demanen la independència al centre de Barcelona

La manifestació es va fer ahir per rememorar la massiva convocatòria del 10-J ara fa un any
La manifestació convocada en motiu del primer aniversari del 10-J per diverses entitats i partits va recorre els carrers del centre de Barcelona amb cants a favor de la independència (vídeo). Darrera d'una pancarta amb el lema 'Pel nostre futur: Independència' s'hi van aplegar milers de manifestants, trenta mil segons els organitzadors i tretze mil segons la guàrdia urbana, que volien demostrar la seva crítica per la manca avenç en l'autodeterminació un any després de la massiva manifestació que va respondre la sentència del Tribunal Constitucional contra l'estatut de Catalunya.
Entre les cares més conegudes dels manifestants hi havia el candidat a presidir Esquerra, batlle de Sant Vicenç dels Horts i eurodiputat, Oriol Junqueras, així com Jordi Portabella i Joan Tardà. De Solidaritat per la Independència hi havia el secretari general, Uriel Bertran, i Toni Strubell. També s'hi van sumar alguns representants de Reagrupament Independentista i de la Candidatura d'Unitat Popular.
La voluntat dels organitzadors no era competir amb la d'ara fa un any, conscients que no aconseguirien reunir tanta gent, però demanaven sumar-s'hi a tots aquells que tinguin l'objectiu de la independència. Carme Teixidó, una de les organitzadores, va explicar a VilaWeb que durant aquest any s'ha fet una passa endavant perquè ja es parla obertament d'independència i es permet fer consultes no vinculants, però considera que 'ara cal avançar i aconseguir resultats de debò, sense titubejar'. 'Les entitats que hem muntat aquesta manifestació volem seguir en contacte amb l'objectiu de mantenir-nos alerta. Volem donar exemple als polítics anant tots junts i aglutinant esforços a nivell social', va explicar.
Pels volts de gener, en ple procés de consultes sobre la independència, unes quantes entitats i persones van plantejar-se convocar una manifestació amb un missatge clarament independentista. L'associació Ara o mai va ser la primera a engrescar-se i organitzar-la, i altres, com ara Tarragona DecideixNoubarris DecideixLlinars Decideix i Catalunya Acció, s'hi van apuntar de seguida.
Teixidó va voler destacar el caràcter popular de la manifestació, que s'ha finançat amb els diners d'una vintena de persones, sense subvencions ni publicitat. Així, també va voler deixar clara la diferència entre aquesta convocatòria i la de fa tot just un any, en què la capçalera institucional va decidir-se amb polèmica. 'La gran diferència és que a la primera fila d'aquesta manifestació s'hi posarà qui vulgui', va dir.

Nota final d'aquest post:

Els serveis de seguretat de la Manifestació no devien saber això "a la primera fila d'aquesta manifestació s'hi posarà qui vulgui"i ens volien fer fora - en en moment de la discusió fins hi tot ens estaven  enrollant la  pancarta com per prendre'ns-la, ens volien fer marxar d'on ens vàrem col·locar perquè tothom pogués veure la pancarta que portàvem, lloc on no tapavem la visibilitat de ningú, això era al bell mig dels parlaments finals quan ja tothom s'havia col·locat per escoltar als Srs. Barrera, Broggi i Domenech. Salvador Molins, membre de Catalunya Acció i Josep Soler, membre de Solidaritat de Berga portàvem la Pancarta Insignia de la Independència de Catalunya, pancarta que curiosament es va fer servir per convocar aquesta manifestació des de fa setmanes i era portada del Youtube de la web de la manifestació.

------------------

Enllaç on es pot escoltar a Moisés Broggi:
""La llavor està sembrada i fructificarà"

http://www.vilaweb.cat/noticia/3908329/20110710/milers-manifestants-demanen-independencia-centre-barcelona.html

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog