23 d’agost 2011

SI aposta per un “pol independentista” que inclogui partits i societat civil

SI aposta per un “pol independentista” que inclogui partits i societat civil

SI aposta per un “pol independentista” que inclogui partits i societat civil

Un miler de persones participen en les xerrades l'“experiència de Bildu, la unitat per la independència”

Solidaritat vol traslladar l'“èxit” de la coalició abertzale a les eleccions catalanes del 2014

El portaveu de Bildu, amb els diputats de SI Toni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena, en una compareixença conjunta al Parlament de Catalunya Foto: MARIA FERNÁNDEZ / ACN.
1
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) vol traslladar l'“èxit” de la coalició abertzale Bildu a Catalunya de cara a les eleccions del 2014. Per això, aposta per crear un projecte “pol independentista” que inclogui partits i societat civil.
La coalició basca i la catalana han promogut aquest cap de setmana una sèrie de xerrades per donar a conèixer “l'experiència de Bildu” en l'objectiu de la unitat per la independència. Una experiència que SI considera “molt il·lustrativa”.
En un comunicat difós aquest diumenge, Solidaritat aposta per treballar també en un procés “basat en la convicció de l'objectiu comú, la confiança mútua dels diversos actors i en la participació activa de la societat civil”.
El secretari general de la formació, Uriel Bertran, ha afirmat que “els resultats de les passades eleccions al Parlament no van satisfer completament a ningú” i que, per tant, cal buscar “altres vies” per aconseguir l'“objectiu de la independència de Catalunya”. En conseqüència proposa als partits catalans que facin una “reflexió profunda d'objectius” per avançar en la formació d'un “pol independentista” amb la mirada posada en les properes eleccions catalanes.
Superar personalismes
Per la seva banda, el portaveu de Bildu, Mariano Álava, s'ha mostrat “sorprès i molt satisfet” de les conferències d'aquest cap de setmana i ha destacat l'alta participació en unes dates tan complicades com el final de juliol. Segons SI, un miler de persones han assistit a les xerrades “l'experiència de Bildu, l'unitat per la independència”, que s'han celebrat a Barcelona, Reus, Molins de Rei, Girona, Sabadell i Vic.
El dirigent abertzale ha afirmat que “a Catalunya hi ha formacions que pensen, i altres que expliciten, que el camí és la unitat”. “Si l'experiència de Bildu, humilment, els pot servir de referència, estarem pel que calgui”, ha assegurat. Segons ell, “la clau és tenir la voluntat de superar els personalismes pel bé de la causa”.
Darrera actualització ( Diumenge, 31 de juliol del 2011 19:39 )

Desar aquesta pàgina a:

Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera

Comentaris

nuria rossell (Girona)
CIU ha posat una pastanaga(pacte fiscal) davant dels morros dels catalans i fins que la majoria no vegi que és una simple pastanaga i a més a més de plàstic que no obrirem els ulls. Per tant, a aquestes eleccions potser que tampoc hi hagi massa vot independentista de veritat, doncs molts també es volen abstenir.
Arnau Gavalda (FALSET)
No, dona, votar CiU i així donareu més força a les polítiques i pactes de dreta. . . .
Mercè Pardo (Barcelona)
A l'Ateneu Barcelonès, Bildu va fer palès que ÉS POSSIBLE una coalició de les forces independentiste s. Si ells han pogut fer-ho, perquè no es pot fer també a Catalunya?

Fa molt de temps que els independentiste s de peu reclamem aquesta coalició ("pol", en paraules de Bildu) Ja s'ha perdut massa temps demostrant qui té el melic més maco, en lloc de confegir un ideari comú que superi les "grans" diferències ideològiques, estratègiques o històriques.

Ara i aquí, els líders independentiste s són els que són i, siguin com siguin, el que han de tenir clar és que la responsabilitat més gran que tenen tots és la de trobar el màxim nombre d'actuacions confluents per poder obrir el camí, sense retorn, de la independència de Catalunya.

Al carrer, som milers els qui donaríem suport a una coalició amb l'objectiu clar: la independència de Catalunya.
Joan Sànchez
Un pal d'estaca es lo que farem i moltes més per tots els professionals politcs mediatics, que configuren el circ electoral¡¡¡¡
Mercè Pardo (Barcelona)
No me'n puc estar de dir-ho, encara que no tingui relació amb l'article: el periodisme actual, tant l'escrit com l'audiovisual, i els polítics en general, fa temps que pateixen de ludopatia:

a cada moment estan "apostant"!!!

Al meu modestíssim parer, aquest terme, tan reiterat, sona malament, empobreix el discurs i dóna fe de la manca de recursos lèxics dels qui l'utilitzen.

Qui vulgui apostar... que faci travesses, jugui a la loteria o vagi al casino.

Ja ho he dit.
Enric Goddot (Vic)
No s'aconseguirà, tot i que m'agradaria. El que no m'agrada de SI és que ells van ser precisament els qui van dinamitar la possible unitat independentista en les darreres eleccions catalanes.
sant tors (paris)
Si, Enric, és el resultat d'ambicions personals. D'aixo s'en diu fer una cagada, i de talla. Avui van més perduts que un pop en un garaig, i no saben on agafarse per treure el cap del aigua,. Quan penso que haguessin pogut obtenir uns magnifics resultats en les ultimes eleccions si haguessin procedit normalment, és a dir, fent coalicio amb reagrupament, que portava mesos de trevall, de cara l'independència precisament. . Sempre és el mateix: Jo, Jo i Jo
Arnau Gavalda (FALSET)
Això sembla els diaris esportius a l'estiu, com que no tenen de què parlar es passen el dia somiant quimeres, que si això, que si allò altre, però tot és foc d'encenalls.
LLuís Barracas (Barcelona)
Bona observació, Mercè! La llengua és cosa de tots. De tots els que en saben, que no són tots els que escriuen...
Rafael Climent Brossa (Rubí)
Queda ben clar, que si tots els partits d'obediència catalana no ens ajuntem tots, per una causa comuna, com és la de deixar ser colonitzats per uns  cavernícoles estrangers, com són els xarnegos,  no farem mai res.

Com he dit altres vegades, fixeu-vos que els nazi-onalistes ecs-panols no miren ni  si són de dretes o d'esquerres però sobre tot la "La sagrada unidad del Imperio" com deia El criminal Franco que ho va deixar "atado y muy bien atado". i s'ajunten com han fet al País Basc, per continuar la seva opressió i colonització.

TOTS JUNTS, VENCEREM !!!!!

INDEPENDÈNCIA JA !!!!
Carles Aragonès (Barcelona)
CyU no portarà la independència. Hem de caminar junts societat civil i partits sobiranistes tots fent pinya, deixant protagonismes i suman tots per parar el genocidi cultural, l'espoli fiscal i la colonització que dura 300 anys, no tenim cap altre camí que l'exemple de BILDU al pais basc, però a la catalana.
Joan Corcoy (Sant Boi de Llobregat)
Penso que podriem aprofitar les properes eleccions generals impulsant desde tots els partits i organitzacions independentiste s una candidatura de Catalans Il.lustres en tots els ambits socials (es podria dir Catalunya Independent, Unitat Catalana per la Independència) que 1) es presenti per veure quin suport real te el INDEPENDENTISME (això si que seria un referendum), 2) que no ocupi els escons al congrés ja que a madrid els catalans no hi tenim res a fer que no sigui recollir les engrunes que ens vulguin donar (aixó faria que no fes falta fer primaries i la llista podria tenir qualsevol ordre) i 3) que els sous dels diputats electes es destinin única i exclusivament a treballar i fer campanyes a favor de la Independència. Crec que podria ser un exit i posar moltes coses al seu lloc.
Pol Bisbe (Bordils)
PELS QUE CRITIQUEU SI PERQUÈ PROPOSA UN POL UNITARI I A LES MUNICIPALS NO EL VAM TENIR, US INFORMO DE QUE LA CONDICIÓ D'ERC PER PACTAR A TOT EL PRINCIPAT ERA QUE ELS VOTS CONTABILITZÉSSIN TOTS PER ERC PELS CONSELLS COMARCALS ETC.. ÉS  A DIR, QUE EN DEFINITIVA EL QUE VOLIEN ERA ABSORBIR LES CUP, RCAT I SI PER EVITAR EL DECLIVI ELECTORAL.



MOLTS JA HO SABEM, ALTRES SEGUIU ENGANYATS, I ALGUNS FAN VEURE QUE SÓN INDEPENDENTISTE S I QUE NO HO SABIEN PER LIAR LA TROCA ENTRE NOSALTRES.



UN SALUT
Montserrat Agulló Batlle (Cardedeu)
Ben aviat tornarem a sentir alló de que 'si no ens voteu ells tornen'.I molta gent votarà 'contra el PP' pensant que el vot més util és el PSc.

La única manera de evitar que 'ellos vuelvan' é3s votar partits de arrel catalana com més independéntistes millor. El PSc i e PP no son gaire diferents respecte a Catalunya. Tots dos son nefasts.
nuria rossell (Girona)
Això tan fàcil de veure per la gent del carrer i tant difícil pels polítics independentiste s. Encara que només fos per tenir més càrrecs surt rendible que tots us fusioneu en una única candidatura. Esclar que els personalismes i les ànsies de lideratge són més forts que l'amor a Catalunya!
Clarinet-Joan Bertomeu (Barcelona)
A aquesta colla d'hipòcrites del BIPARTIT CiU que en campanya sempre prediquen allò que no creuen i prometen allò que mai no faran, van saber ensarronar prou la seva parròquia i també molts altres votants sense idees clares, perquè omplissin a vessar les urnes a favor seu, amb l'única finalitat de fer fora el TRIPARTIT que malgrat entrebancs i dificultats, en 7 anys havia assolit per a Catalunya un nivell de benestar, que els CiUistes no en foren capaços en 23 de la seva primera etapa i ara encara menys. No és gens difícil d'entendre que amb aquesta gent regionalista-es panyolista, no arribarem enlloc.

Visca la Nació Catalana Lliure!!

Clarinet-Joan Bertomeu (Barcelona)
El BIPARTIT CiU s'omple de joia pensant en els propers comicis que duran el gran triomf als enemics de la nostra Terra, que no pas seus, com venen demostrant clarament. I si aquells tornen, fins i tot perillarà la petita autonomia que ens queda.

Visca la Nació Catalana Lliure!!

Clarinet-Joan Bertomeu (Barcelona)
Sense INDEPENDÈNCIA només anades i vingudes i ni cinc de calaix. Això sí, molt de temps perdut miserablement...
Visca la Nació Catalana Lliure!!

Clarinet-Joan Bertomeu (Barcelona)

Som una colònia espanyola gestionada per un govern regionalista-es panyolista i mentre això continui així, no hi ha res a fer...

Visca la Nació Catalana Lliure!!

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog