01 d’agost 2011

L'epitafi impossible: "LA NACIÓN CATALANA HA MUERTO"



La guerra d'Espanya contra Catalunya continua, el seu objectiu és fagocitar-nos, assimilar-nos, ofegar la nostra llengua, destruir tot bri de catalanitat ... en resum, acabar la feina que es van proposar els redactors i executors del "Decreto de Nueva Planta"  matar la nostra nació sols per engreixar la seva i per satisfer el seu odi, la seva enveja, el seu etern complexe d'inferioritat.

El nostre objectiu és escapar-nos d'aquest malson, és alliberar-nos dels mil tentacles que ens lliguen a "la morta", és esdevenir independents, dibuixar aquella ratlla meravellosa que permet que un estat no emprenyi a l'altre estat del seu costat. Quin contrasentit ... desitjar amb tota l'ànima i amb tota la força una frontera, sí! una frontera en el temps idíl·lic en que molts parlem d'esborrar totes les fronteres.

Podrem aturar-los?

Ens ataquen per tots costats. Crec que això significa almenys dues coses, la primera és que la guerra continua, que mai s'ha aturat i que sempre n'han dut la iniciativa; la segona és que interpreten que ens trobem en un estadi final d'aquest plet ensumort i corrosiu.

Només tenim una esperança: avançar en el camí de la Independència i ara mateix, a la pràctica el que cal es vertebrar l'independentisme entorn d'un moviment estratègic i unitari que podria ser això que anomenen Moviment per la Independència (MxI) en el que hi haurien de confluir tres actors segons el meu parer, l'Assemblea Nacional Catalana, els partits polítics independentistes i les organitzacions polítiques independentistes de la societat civil així com també les organitzacions culturals i socials que ho desitgin.

I aquest MxI (Moviment per la Independència) ha d'ésser una cosa ben travada i amb una estructura i òrgans de representació i de govern eficaços que permetin assolir l'objectiu desitjat.

El nostre futur com a nació, ara mateix, depèn de l'encert que tinguem en construir aquest MxI i coordinar els seu components, o sigui l'ANC, els partits polítics independentistes i les associacions polítiques, culturals i socials que vulguin formar-ne part.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, CA, SI

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog