20 d’agost 2012

El bon camí internacional de la Independència de Catalunya.

(Fotografia: Manifestació catalana independentista a Brussel·les, 2009)

 

Estem en el bon camí. Feia falta que la premsa internacional es fes ressò massivament del desig i de la necessitat d’independència de Catalunya. És un bon començament de preparació per a la jornada de lluita de l’Onze de Setembre. En aquesta data hi haurà la presència d’observadors internacionals. Hem de divulgar massivament aquesta convocatòria. Per Catalunya!!

La premsa internacional fa un tomb a favor de Catalunya Vilaweb 18/08/12

Les darreres setmanes s'observa un gir substancial en la premsa global, que comença a posicionar-se a favor de les posicions catalanes i a denunciar la pressió del govern espanyol. VilaWeb ho va explicar en un article del passat dos d'agost (La premsa internacional ens comença a escoltar).
El fet que la gran majoria dels corresponsals de mitjans internacionals tinguin seu a Madrid ha estat un obstacle tradicionalment a l'hora d'expressar la visió catalana de la realitat. Simplement perquè s'alimentaven basicament de les fonts de Madrid. Ara, però, la caiguda de l'estat espanyol està fent reflexionar molts d'aquests corresponsals, que comencen a parlar amb naturalitat de les propostes independentistes i sobretot de l'injust sistema fiscal espanyol.
Us oferim un llistat d'alguns dels darrers articles publicats que mostren aquest tomb:
-O Globo. Crise na Espanha acirra movimentos separatistas. Traducció Automàtica. 4 d'agost de 2012
-Irish Times. Regional wrangles. Traducció automàtica. 2 d'agost de 2012
-La Tribune. La Catalogne veut sortir de sa crise budgétaire... par l'indépendance. 25 de juliol de 2012 Traducció automàtica.
-The German Marshall Fund of the United States: As Spain Protests Austerity, Catalonia Pushes for Independence. 20 de juliol de 2012. Traducció automàtica.
-Financial Times: 'Spain Autonomy under Fire'. La versió íntegra de l'article és de pagament. Ací trobeu un resum fet pel col·lectiu Emma i la traducció automàtica al català. 16 d'agost de 2012
-Asia Times: Turning back to Napoleon. Traducció automàtica. 9 d'agost de 2012
-The Telegraph: 'Only Mario Draghi's ECB can avert global calamity before the year is out'. Afirma que el sistema espanyol és tan pervers que forçarà els catalans a ser rescatats quan són ells els qui financien la resta del país. Traducció automàtica. 29 de juliol de 2012
-La Depeche du Midi. 'La fronde catalane'. Traducció automàtica. 30 de juliol de 2012.
-Public Service Europe. Catalonia wants independence, not Spanish austerity. 23 de juliol de 2012. Traducció automàtica.
-Terra Brasil: Catalão cria polêmica e diz que defende Espanha por falta de opção. 5 d'agost de 2012

De: Associació Roca I Ferreras [mailto:info@rocaferreras.org]

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog