06 d’abril 2013

Dels propòsits als fets: Junqueras fa propostes, però les practica?

Benvolguts lectors, no us penseu que vull espatllar la festa, però és molt important que anem passant de les  propostes als fets. Veiem que Junqueras fa propostes, però ... les practica?

Avui 6 de març del 2013, el Diari El Punt-Avui+ a la pàgina 8 (Política) diu que ERC planteja la insubmició fiscal. Bé! però adjunto una carta molt interessant al respecte a la qual el sr. Oriol Junqueras si vol ser creïble hauria de fer cabal:

Petició a Junqueras per tal que impulsi la sobirania fiscal als municipis

M’agradaria dedicar aquesta entrada al bloc per llençar una petició formal al president d’Esquerra Republicana de Catalunya, el senyor Oriol Junqueras. Ell que està dedicant tants esforços a exposar al poble català les raons de la retallada de 4.400M€ que hauria d’aplicar el govern català de cara el pressupost del 2013, raons que la majoria d’independentistes coneixem en detall. Ell que sap millor que ningú la magnitud de la tragèdia del què suposaria aplicar aquesta retallada, i que està trobant tota mena de dificultats per tal de convèncer el govern que cal accelerar el procés cap a la independència si volem evitar la fallida de la Generalitat de Catalunya, i per tant, un cop molt dur a l’econòmica del nostre país, que obriria la porta a la intervenció d’Espanya i al control total de Rajoy de la política del nostre país.

És per tot això, i pel fet que ERC ja va dir que estudiaria fer-ho fa uns mesos, que no tinc cap mena de dubte que en Junqueras entendrà i acollirà la petició que li vull fer. Ell que es troba de mans lligades ja que no té prou força parlamentària per fer virar la política del país cap a on ell voldria, si que pot fer una cosa que està únicament i exclusiva a les mans del seu partit i a les seves. Li demano al senyor Junqueras que posi al servei del país i de la sobirania fiscal, que ha impulsat des de fa mesos la plataforma Catalunya Diu Prou, els 139 alcaldes que té el seu partit. Si ell demana als alcaldes que facin un pas endavant i apliquin el procés de liquidació dels impostos a l’Agència Tributària de Catalunya que ha desenvolupat Catalunya Diu Prou segur que li faran cas. I si 139 municipis del país el proper mes d’abril exerceixen la sobirania fiscal, això serà un revulsiu que n’estic segur que accelerarà el procés i animarà a molts més municipis, consells comarcals, diputacions i empreses a fer el mateix. Perquè molta gent es vol posar al servei del país, perquè molta gent està d’acord en què necessitem la sobirania fiscal com l’aigua i perquè hi ha molta gent que només li cal una darrera empenta per saltar cap a la llibertat.

De fet ens trobem, precisament, en què les mocions que s’estan aprovant darrerament sobre sobirania fiscal [1] [2] [3] vinculen l’exercici de la sobirania fiscal al fet que hi hagi un volum de municipis disposats a fer-ho tots junts. Un requeriment que podria endarrerir la qüestió si realment ningú amb una força prou gran no ho impulsa per tal que la resta s’hi sumin. I qui millor que la força electoral independentista amb més alcaldies del país.

És a les seves mans senyor Junqueras i n’estic segur que no dubtarà ni un instant en tirar endavant aquesta proposta. El país li ho agrairà!

Un militant d'ERC

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog