22 d’abril 2013

Primer la DUI, segon el Referèndum, tercer la concreció de la Constitució Catalana.

Primer la DUI, després el referèndum. És el més democràtic. I cal preparar la població per aquesta seqüència del procés. Ho vala el Tribunal de La Haia.
Mas s'equivoca o s'enganya: La DUI segons La Haia és plenament democràtica!
Mas afirma que una declaració unilateral d’independència és una acte poc democràtic.

Una DUI, Declaració Unilateral d’Independència, és un acte cent per cent democràtic com qualsevol acte realitzat pels representants del poble. Sobre tot si compleix les tres condicions del nostre cas. Primera, que els diputats hagin estat escollits en una contesa electoral en què el principal punt del programa era la transició cap a un estat propi. Segona, que tal voluntat popular hagi estat expressada també per altres mitjans, com la manifestació massiva de l'11-S últim. Tercera, que es faci amb el compromís de sotmetre-ho posteriorment a un referèndum vinculant.

Tot s'ha de dir. Hi ha decisions del parlament que són dubtosament democràtiques per més que els seus membres hagin estat elegits. Quan les decisions dels diputats van en sentit contrari a la voluntat popular expressada, per exemple, en una ILP. Quan el parlament espanyol refusa la ILP presentada per la PAH, sí que podem dubtar de la qualitat democràtica de tal decisió. Si més no el govern espanyol l'hauria de sotmetre a referèndum.

Una declaració unilateral d’independència és un acte més democràtic que un referèndum per a la independència quan aquest es fa sota les lleis i el domini de l’estat del quan un es vol escindir. I si aquest estat és l'Estat espanyol, les ganties democràtiques són mínimes. Perquè tant les seves lleis com tota la maquinària estatal estaran poderosament posades per a pervertir el referèndum. Si ho han fet en unes simples eleccions semiplebiscitàries com les del 28-N, com no ho faran en el moment d’un referèndum decisiu.

No siguem innocents. Un referèndum sota lleis espanyoles serà un referèndum arriscat i amb poquíssimes garanties democràtiques. Un referèndum després de la DUI, sota les nostres pròpies lleis i amb supervisió internacional, serà un referèndum net. Com nosaltres solem fer les coses.

Primer la DUI, després el referèndum. És el més democràtic. I cal preparar la població per aquesta seqüència del procés.

Extret el Blog de Daguer.

---------------------

En l'actualitat el Tribunal Internacional de La Haia avala la DUI amb la seva jurisprudència dictaminada en els darrers processos de secessió de Montenegro i de Kosovo:

Per si algú en té algun dubte heu de saber que:

El link d'aquesta sentència que segueix del Tribunal de La Haia és el següent:

http://www.icj-cij.org/docket/files/141/16010.pdf

El Tribunal Internacional de Justícia de la Haia en sentència del 22 de juliol del 2010 va concloure:

1 - Que no existeix en el Dret Internacional cap norma que prohibeix-hi les Declaracions Unilaterals d’Independència.

2 - Que en cas de contradicció entre la legalitat constitucional d’un Estat i la voluntat democràtica, preval la segona.

3 - Que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica, quan sigui necessari, la legalitat que sigui vigent.

S. Molins, Conseller de CA

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog