29 d’abril 2013

La guerra dels submarins o la partida d'escacs invisible.

Els catalans ens trobem de nou davant d'una partida d'escacs que enguany no hem de perdre. Diverses vegades en la història hem sigut peons fàcils de vèncer dins del joc de les geoestratègies del moment. És de vital importància que passem de ser simples observadors a jugadors desperts i actius.

En aquest temps actual en que els catalans hem començat a treballar concretament en una nova intentativa per recuperar la nostra plena independència i en aquest temps en que veiem alinear-se a favor nostre tants planetes com mai abans no ho havíem vist alinear-se, en aquest temps i com d'amagat també s'està lliurant una contesa invisible on les fitxes blanques de l'escaquer porten la iniciativa en la seva acció a favor de l'objectiu català ... Consultes, ANC, AMI, tantes i tantes iniciatives en favor de l'Estat Català Independent, ara ja parlant de la DUI (Declaració Unilateral de la Independència) o del ja necessari i incipient procés constituent total, i més iniciatives encara!

Però, hem de tenir ben clar que després de jugar les blanques els toca jugar a les negres, la realitat és així, i si no ho tinguéssim clar seria endebades perquè segur que juguen!

Hi ha una partida invisible però real i efectiva entre les forces a favor del nostre alliberament nacional i les forces a favor de la submissió permanent del nostre poble a un altre poble aliè i antagònic al nostre en la seva manera de fer, de ser i de concebre la vernaclitat consubstancial a l'esperit de Catalunya.

Darrerament, els darrers dies, s'han fet visibles, en un o dos nivells, els submarins negres -fitxes negres de l'escaquer- invisibles naturalment perquè ataquen d'amagat des de sota l'aigua on és difícil detectar-els. El primer submarí són els "Godons" entre els quals s'hi pot comptar els Fainers, els Bufraus i el seu alumne del Sabadell, les èlits de l'AVE o les èlits del Pont Aeri de primera  preferent.

N'hi han més de submariins negres, i alguns són submarins de paper com aquells catalans que per vells o rucs, tot i ben posicionats, sempre després de les seves plàtiques una mica marcades per la moda independentista actual que tot ho tenyeix i tot ho condiciona, encara que s'els veu palpable la seva mancança de convicció, diuen "ui, però serà molt difícil" o "ui, però serà un merder!" Pujols o Ballarins ... però a la fi submarins de paper que enlloc d'empènyer el procés el frenen.

Sapiguem qui són! Fem-els visibles! Detectem les seves invectives i aclarim-les o contraataquem-les. Perquè els submarins s'amaguen i abans o després disparen.

Si sabem cap on van aquests submarins, què volen fer i com ho volen fer, podrem adequar la nostra estratègia i sobretot podrem continuar avançant cap al cim del nostre camí d'alliberament.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció


0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog