12 de març 2014

La DUI de Crimea

smolins9 | esborrar | dimarts, 11 de març de 2014 | 21:56h

La declaració d'independència de Crimea

Us oferim la traducció al català del text aprovat pel parlament de Crimea

--------------- El parlament de Crimea ha aprovat una declaració d'independència, amb el vot favorable de 78 diputats d'un total de 100 Heus-ne ací la traducció al català.
«El parlament de Crimea adopta la Declaració d'Independència de la República Autònoma de Crimea i Sebastòpol.

Setanta-vuit diputats, dels vuitanta-un que han participat en la votació del Consell Suprem de la República Autònoma de Crimea, han aprovat la declaració següent:

'Declaració d'independència de la República Autònoma de Crimea i Sebastòpol:

Nosaltres, membres del Consell Suprem de la República Autònoma de Crimea i del Consell Municipal de Sebastòpol, basant-nos en les disposicions de la carta de les Nacions Unides i de molts altres instruments internacionals que reconeixen el dret d'autodeterminació dels pobles, com també tenint en compte la decisió del Tribunal de Justícia Internacional sobre Kossove del 22 de juliol de 2010 en relació amb el fet que la declaració unilateral d'independència d'una part de l'estat no viola cap norma del dret internacional, hem decidit:

1. Si com a resultat de l'expressió directa del poble de Crimea el 16 de març es decidís que aquest territori, format per la República Autònoma de Crimea i la ciutat de Sebastòpol, s'unís a Rússia, després del referèndum es declararia un estat independent i sobirà amb un govern en forma de república.

2. La República de Crimea és un estat democràtic, laic i multiètnic, que s'obliga a mantenir la pau i l'entesa interètnica i interconfessional al seu territori.

3. La República de Crimea com a estat independent i sobirà, en el cas d'un resultat pertinent del referèndum, farà una petició a la Federació Russa amb una proposta d'adopció de la República Autònoma de Crimea amb base a l'acord internacional corresponent de la Federació Russa per a esdevenir-ne un nou subjecte.

Declaració aprovada pel Consell Suprem de la República Autònoma de Crimea en el ple extraordinari de l'11 de març de 2014 (signada pel president del Consell Suprem de la República Autònoma de Crimea, Vladímir Konstantínov) i decisió del Consell Municipal de Sebastòpol en plenari extraordinari de l'11 de març de 2014
(signada pel president del Consell Municipal de Sebastòpol, Iu Doinikova).»

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog