30 de gener 2013

Hem arribat a un dels laterals fonamentals del Pla Independència 2014



1 - En el Pla Independència 2014 (*), ela·laborat a cavall dels anys 2004 i 2005 per la Direcció de la naixent, aleshores, Catalunya Acció, al lateral dret hi consta un dels factors bàsics però darrers en la seva execució d'un procés d'independència homologat com el nostre i com tants altres: "Relacions Internacionals", paraula acompanyada d'una fletxa que vindria a significar "en el seu moment fem-ho i endavant". Congratulem-nos perquè aquest moment ja ha arribat.

Per a tirar endavant aquesta imprescindible tasca no calen gaires "cases regionals" revestides amb molt bona voluntat però potser poca eficàcia del nom "Delegacions exteriors" o el que sigui. Resulta que l'Estat Espanyol sembla més conscient de les perilloses relacions internacionals que no pas nosaltres i els nostres capdavanters al Palau de la Generalitat.

2 - Ha arribat l'hora, tots ens en adonem, d'emprendre aquesta activitat de cercar suports bàsics internacionals en les potències més valentes. Això sí que tots ho intuïm que s'ha de fer en absolut secret. Un telèfon vermell, uns comissionats com si es tractés d'espionatge positiu i pro actiu, i sobretot la absoluta determinació de guanyar aquest procés per a Catalunya i els catalans.

3 - El primer i més important que ens ha d'acostar i agermanar aquests, ara virtuals, aliats, són els valors que compartim: Amor i passió absoluta per la llibertat, respecte creixent per la democràcia, voluntat per la justícia, equilibri i seguretat, progrés material i espiritual per a totes les nacions, adequació conventiva dins d'Europa,  solidaritat europea i internacional ...

4 - Explorar i pactar els mutus interessos de tot tipus.

En resum:

Cercar la confluència de valors i d'interessos amb els futurs aliats,
 
sense escoltar Espanya, sense fer cabal dels seus exabruptes i atacs, buscant el revolt per fer el que ens cal urgentment sense la seva negativa concurrència.

Salvador Molins, membre de Catalunya Acció

(*) Josep Castany, Director General de Catalunya Acció, deia aleshores: "sense un pla no hi ha projecte" "sense un pla, ni que sigui de línies generals per anar adaptant-les cada moment, no hi haurà independència". Han passat vuit anys des del moment de l'elaboració d'aquestes línies genèriques que s'han anat complint fil per randa, l'objectiu de Catalunya Acció era portar Catalunya a la seva Independència en deu anys, en falten dos i a hores d'ara ja tenim data per la Consulta d'Autodeterminació possiblement el setembre del 2014.

0 Comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Blog Archive

Ni oblidem ni perdonem

Arxiu del blog